Karabük CHP İl Kadın Kolları kongresini yaptı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka kalan --:--
kongreposta jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
10 Temmuz, 2024 13:23 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük CHP İl Kadın Kolları kongresini yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları kongresini yaptı. CHP İl Binasında yapılan kongrede İl Kadın Kolları Başkanı Diş doktoru Aslıhan Yılmaz oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve partililer katıldığı kongrede seçime tek liste gidildi.

Yapılan seçim sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları yönetimi şu isimlerden oluştu. Başkan Aslıhan Yılmaz, Yönetim kurulu üyeleri, Ceren Aslantaş, Demet Ataş, Betül Onkardeşler, Aslı Yüksel, Birgül Ünver, Fatma Acar, Fadime Çetinkaya, Belkıs Karakavuz, Dilek Bozkurt. Semra Çetinkaya, Sevgi Demir, Ayşegül Baylam, Hülya Özgü ve Azize İnamdan oluştu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 75 yillik arife bayrami gelenegi eqcneput
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 75 yıllık “Arife Bayramı” geleneği

Samsun’da 75 yıldır aralıksız sürdürülen “Arife Bayramı” bu yıl da çocuk eğlenceleriyle yaşatıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde geleneksel Arife Bayramı bu yıl da çocuklar için unutulmaz hale geldi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Gökçeağaç Mahallesi’nde düzenlenen bayram kutlamasında Aileler gelenek değerlerini hissederken, gösterilerle de çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.Mahalle sakinleri tarafından hazır edilen şeker ve çikolatalar tepsilerle çocukların sepet ve poşetlerine dolduruldu.

Gelenek ve göreneklerin nesillere aktarılmasında Arife Bayramının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “75 yıl önce Fadime ninemizin çocuklara yufka dağıtarak başlattığı bugün ise şeker ve çikolatalarla devam eden bu bayram çocuklarımıza 2 bayram yaşatıyor. Tabi ki çocuklarımız çok sevinçli, geleneklerimizin geçmişten geleceğe taşınması çok önemli. Burada emeği geçen, başlatan ve bugüne taşıyan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de bayramların coşkuyla yaşandığını ancak dünyada bayram sevincini yaşayamayan çocuklara da değinen Başkan Şenol Kul, “Bu arada unutmamamız gereken bir şey daha var. Biz iki bayram kutluyoruz ama dünyadaki çocuklarımızın hepsi aynı bayramı kutlayamıyor. Buradan o çocuklarımıza da dualar ediyoruz. İnşallah onlarda bayramlarını kutlayacakları günlere en kısa sürede kavuşurlar. Özellikle Gazze’de, Filistin’de, dünyanın her tarafında çocukların ve müslümanların mübarek Ramazan Bayramını da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte Ankara’da yaşayan ve Terme’deki Arife Bayramına katılan 11 yaşındaki Zeynep Kılıç, “Bu bayram burada çok mutlu oldum. Oyunlara katıldım, şeker dağıttılar, belediye başkanıyla görüştüm. Oyunları çok güzeldi, çok mutlu oldum” dedi.

Etkinlik sonunda mahalleli Ramazanın son iftarını açmak için hep birlikte sofraya oturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin