Karabük Cezaevi Kanalizasyon İhalesi Yapıldı - Karabük Haber Postası
67176a56d07c7
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
22 Ekim, 2024 12:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Cezaevi Kanalizasyon İhalesi Yapıldı

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük T Tipi Kapalı ve Açık Ceza Kurumu için gerçekleştirilen kanalizasyon şebeke hattı yapım ihalesinin tamamlandığını açıkladı.

Şahin, cezaevi kanalizasyon şebekesinin baştan sona yenileneceğini söyledi.

Şahin açıklamasında, “Karabük Valimiz Mustafa Yavuz, Milletvekilimiz Ali Keskinkılıç ve AK Parti Karabük İl Başkanımız Ferhat Salt ile birlikte konuyu yakından takip ettik. Durumu Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a ilettik ve sağ olsun, Sayın Bakanımızın talimatlarıyla ihale süreci hızla tamamlandı,” dedi.

Projenin maliyetinin 9.046.501,38 TL olduğu bilgisini paylaşan Şahin, yer tesliminin ardından işin 300 gün içerisinde tamamlanacağını belirtti. Yapılacak olan çalışmalar kapsamında 3 bin 782 metre uzunluğunda, 400 mm çapında koruge boru döşeneceğini ve yaklaşık 88 adet parsel bacası inşa edileceğini ifade eden Şahin, yeni şebeke hattının Karabük Belediyesi’nin mevcut kanalizasyon ağına bağlanacağını söyledi. Milletvekili Şahin, bu önemli proje için sağlanan ödenekten dolayı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xa2
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
24 Mart, 2026 10:38 tarihinde yayınlandı
0
0

PARADOKSAL BİR ŞEKİLDE DERİN BİR İLETİŞİMSİZLİK YAŞIYORUZ

İletişim çağında, dijitalleşmenin sağladığı sınırsız imkânlara rağmen, paradoksal bir şekilde derin bir iletişimsizlik yaşıyoruz. Elektronik cihazlar uzakları yakınlaştırsa da, yüz yüze iletişimi azaltarak en yakınımızdakileri (aile, dostlar) bizden uzaklaştırıyor. Bilgi akışı çok hızlı olsa da, duygusal derinlik ve gerçek etkileşim azalıyor.

Bir bayramı daha geride bıraktık. Uzakta olan Arkadaşlarımızın, dostlarımızın, akrabalarımızın bayramlarını elimizdeki telefonlarla aramak yerine bilindik cümlelerle toplu mesajlar çekerek güya kutladık.
Bazılarımıza en yakın bildiklerimizden o mesajlar da gelmedi.

İletişimin en zor olduğu çocukluk ve gençlik yıllarımızda bugünkünden çok daha güçlü iletişim kuruyorduk. O yıllarda mektup ve bayram kartları vardı. PTT bunları bir haftada adresine ulaştırırdı. Saklardık koklardık onları, defalarca okurduk. Samimiyet, sıcaklık, içtenlik kokardı o kağıt parçaları.

İnsanı değerlerimizi o kadar hızlı yitirdik ki, ne eski dostluklar kaldı, ne samimiyet ne de vefa kaldı.

Oysaki, vefa, dostluğun ve insanlık onurunun en kıymetli hazinesi, sevgiyi kalıcı kılan sadık bir bağlılıktır. Sözünde durmayı, zor günde yanında olmayı ve iyilikleri unutmamayı ifade eden vefa, vefasızın meclisinde aranmayacak kadar ağır bir yüktür.

Bizim çocukluk ve gençlik yıllarımız; Komşuluk. Arkadaşlık, Dostluk. gibi kavramların gerçekten anlam bulduğu yıllardı. Sözün senet olduğu, insanların birbirine güven duyduğu yıllardı.

Kredi kartlarımız, internetimiz, cep telefonlarımız, bilgisayarlarımız, evlerimizde kombilerimiz yoktu. Televizyonla bile çok sonra tanıştık. Fakat çok mutluyduk.
Hayallerimiz vardı, yarınlardan umutluyduk.
Ülkemiz, ailemiz ve çocuklarımızın geleceği için kaygılarımız yoktu.,…

Şarkı sözleri bile bambaşkaydı;
“Nasılda koşuşurduk bahçelerde.
Şarkı söylerdik mehtaplı gecelerde.
Sen bana, ben sana komşu evlerde…
Kök sarmaşıklar gibi sarıldık o yaz…”

“Okul yolu sensiz ölüm kadar sessiz…
Eylül’de gel okul yoluna
Konuşmadan yürüyelim.
Gireyim koluna…
Görenler dönmüş, hemde mutlu desinler.
Ağaçlar sevinçten başımıza konfeti gibi yaprak dökecekler
Yaprak dökecekler…”
Ne güzel sözler değil mi?

Şimdi öyle mi?
“Tadı yok ne baharın ne yazın.
Kalmadı tesellisi ne şarkının ne sazın…”
Yaşam artık, Muzaffer İlkan’ın bu hicaz bestesindeki gibi…
Savaşlar, depremler, afetler, ruhunu yitirmiş beton şehirler. Tüm bunlara rağmen yaşama tutunmaya çalışan insanlar…

Ne oldu bize böyle? Artık anılar da teselli etmiyor…

İlyas Erbay