Karabük Çevresinde Dolu ve Kar Yağışı Etkili Oldu - Karabük Haber Postası
KAR2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Mart, 2025 11:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Çevresinde Dolu ve Kar Yağışı Etkili Oldu

Karabük’ün Eflani ve Yenice ilçelerinde dün akşam dolu yağışı görüldü. Bugün ise Gerede-Karabük yolunda kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle İç Anadolu’nun kuzeyi (Ankara, Kırıkkale, Çankırı) ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce’nin iç kesimleri) zirai don beklendiğini duyurdu. 18 Mart gecesinden itibaren başlayacak olan soğuk havanın, 22 Mart sabahına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Özellikle gece ve sabah saatlerinde don olayının orta kuvvette, yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Tarımsal üreticilere tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda genc kizin organlari 4 kisiye umut oldu 8QWHkdlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da genç kızın organları 4 kişiye umut oldu

Samsun’da kalbi duran ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki genç kızın bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Mihriban Okur’un kalbinin durmasının ardından hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın vefatının ardından sağlık ekipleri, aileyle görüşerek organ bağışı konusunda izin talep etti. Ailenin onay vermesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Okur’un bir böbreği, karaciğeri ve iki korneası başarıyla alındı. Alınan organlardan böbrek Malatya’daki bir hastaya, karaciğer İstanbul’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Korneaların ise Samsun tedavi gören hastalara umut olduğu öğrenildi.

Acılı aile fertlerinden teyze Saniye Kurnaz Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organlar inşallah gidecek insanlara şifa olur. Allah o insanlara uzun ömürler versin. Bir yandan acımız var, bir yandan da insanlara can olduğu için sevinçliyiz” dedi.

Amca Refaettin Okur ise, “Biz canımızı kaybettik. İnşallah hasta olan kardeşlerimize şifa olur. Organ bağışını ben de destekliyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin