Reklam
Reklam
KAR2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Mart, 2025 11:27 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Çevresinde Dolu ve Kar Yağışı Etkili Oldu

Karabük’ün Eflani ve Yenice ilçelerinde dün akşam dolu yağışı görüldü. Bugün ise Gerede-Karabük yolunda kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle İç Anadolu’nun kuzeyi (Ankara, Kırıkkale, Çankırı) ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce’nin iç kesimleri) zirai don beklendiğini duyurdu. 18 Mart gecesinden itibaren başlayacak olan soğuk havanın, 22 Mart sabahına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Özellikle gece ve sabah saatlerinde don olayının orta kuvvette, yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Tarımsal üreticilere tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin