Geçtiğimiz hafta AK Parti 8. Olağan Genel Kurulu’nda il başkanlığına yeniden seçilen Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a, Karabük Birlik Medya Yönetimi tarafından hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi. Samimi bir ortamda yapılan görüşmede, Birlik Medya ortaklarından Okan Küçük, tekrar il başkanlığına seçilen Ferhat Salt’a yeni döneminde başarılar diledi. AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, şunları söyledi: “İlçe kongrelerimizle sürece başladık. Akabinde Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımızın İlçe Kongrelerini icra ettik. Geçtiğimiz haftalarda da Karabük İl Kongresini yaparak sürecimizi tamamladık. Kongre süreçleri siyasi partiler açısından sancılı süreçlerdir ama AK Parti’nin kongreleri birlik ve beraberliğin adeta zirve yaptığı dönemlerdir. Karabük İl Kongremizde de bunun bir örneğini ortaya koymuş olduk. Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’i kongremize davet etmiştik o da bizler kırmadı davetimize icabet etti. Bir gün öncesinde yapmış olduğu ziyaretlerde de Karabük eğitim hayatına ilişki Karabük’ün eğitim politikalarını ilişkin de birçok eserimiz ortaya koyacak şekilde Karabük’e kazandıracak şekilde sayın başkanımızın bize hediyeleri ve açıklamaları oldu. Akabinde ertesi gün kongremizi icra ettik. Sayın bakanımız il kongremizde hem ülke geneline ilişkin hem eğitim politikalarını ilişkin ve partimize ilişkin ciddi açıklamalarda bulundu. Grup vekilimiz genel başkan yardımcımız Leyla şahin usta kongremize katıldı ve Karabük’te ortaya koyulmuş olan çalışmalardan birlik ve beraberliğin tesisinden son derece memnuniyet duyduklarını kendileri de ifade ettiler. Bu anlamda bizde bundan çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Özellikle teşkilatımızın belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin ve ilçelerimizle bir bütün olarak Karabük halkına ve Karabüklü hemşehrilerimize hizmet noktasında bundan sonraki süreçte daha yoğun bir mesai harcayarak bu çalışmaları yürütmeye gayret göstereceğiz. Geride bıraktığımız günde Kadın Kolları İl kongremizi gerçekleştirdik. Kongremize Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız, Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir kongremize katıldılar. Bu da kadınların temsili noktasında bizim için çok kıymetliydi. Daha önceki yıllarda mecliste kadınların temsil oranları çok düşüktü. Yüzde 5 seviyelerindeydi ama AK Partinin kadının her alanda daha fazla temsil edilmesi yönündeki çalışmaları siyaseti ve eğilimleri neticesinde bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yüzde 20 oranında kadınlarımız temsil noktasında. Bizler de Karabük’te kadınlarımızın elinin değdiği her işin daha güzelleştiğini ortaya koymak adına güzel bir kongreye birlik beraberlik içerisinde coşkulu bir kongreye icra ettik. Bundan sonraki süreci de Karabük’ün kazanımları ve menfaati adına hizmet siyaseti noktasında 23 yıldır nasıl yapıyorsak bundan sonraki süreci de Sayın Cumhurbaşkanımızın işbirliğinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Birlik beraberliğimiz her zaman en büyük şiarımız olmuştur.” ifadelerinde bulundu.


Karabük Birlik Medya’dan Ferhat Salt’a Ziyaret!
Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.
Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı
Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.
“Seninle gurur duyuyorum”
Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.
Cenaze namazını acılı baba kıldırdı
İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.
“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”
Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.
Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

