"Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" kutlamaları kapsamında Karabük Bilim Sanat Merkezinde (BİLSEM) "Yıl Sonu Etkinliği" düzenlendi.
Bilim Şenliğine İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Şube Müdürleri Abdulbaki İnce ve Hidayet Demirdelen, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Program İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'ın konuşmasıyla başladı.
Akbaş yaptığı konuşmada, "Gençlerimizin yapmış olduğu çalışmaları heyecanla takip ediyorum. Hakikaten yaptığı çalışmalarla yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin Türkiye çapında bilim sanat merkezleri arasında çok iyi bir yerde olduğunu ifade etmek istiyorum. Ülkemiz artık teknolojiyi dışarıdan alıp kullanan değil Ülkemizin her köşesindeki büyük atılımlarla teknolojiyi üreten, tasarlayan bunu da bilim temelli yapma yetkinliğe sahiptir. Biz de çocuklarımızla geleceğimizi birlikte şekillendiriyoruz. BİLSEM' de Devletimizin sağlamış olduğu büyük imkanlarla öğrencilerimizi bilimle buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız.
BİLSEM'de bugün öğrencilerimiz öğretmenlerimiz rehberliğinde yapmış oldukları eserlerini sergilediler. Birazdan bu serginin açılışını gerçekleştireceğiz. Programa gelirken 2-3 stantta yapılan çalışmaları inceleme fırsatım oldu. Göz aydınlığı evlatlarımız insanlığa fayda getirecek ürünler ortaya çıkarmışlar. Teknolojiyi insanlık yararına kullanmayı öğrenmişler. Bu anlama çok mutluyum.
İnsanlıktan nasibini almamış bazı devletler teknolojiyi, silahları masum insanları katletmek için kullanıyorlar. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.
Çok kıymetli öğrencilerim, projeleriniz her biri birbirinden çok kıymetli. Her zaman kendinizi geliştirmeye devam edin, yeniliklere açık olun, değerlerimizi, kültürümüzü yaşantınız ile bütünleştirin. Biz sizlere her zaman güveniyor ve her daim yanınızdayız." dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuşmasının ardından BİLSEM'de ulusal ve uluslararası düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere sertifikaları verildi.
Daha sonra İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş etkinliğe katılan yöneticiler ile birlikte etkinliğin açılış kurdelesini kesti. Akbaş ve beraberindeki yöneticiler stantları gezerek öğretmen ve öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Sapanca Gölü’nden sonra bir korkutan görüntü de Efteni Gölü’nde oluştu
Düzce’nin turistik bölgelerinden birisi olan Efteni Gölü’nde tabandan yüzeye gelen kabarcıklar endişelendirdi.
Sakarya’da geçtiğimiz günlerde Sapanca Gölü’nde tabandan yüzeye çıkan fokurtunun yankıları sürerken, Sakarya’ya komşu olan Düzce’de bulunan Efteni Gölü’nde de gibisi bir manzara ortaya çıktı. Turistik bölge olan Efteni Gölü’nde birebir Sapanca Gölü üzere fokurdamayı gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Bölgede haber çalışması yapan gazeteci Ahmet Çelik, hayatında birinci kere bu türlü durum ile karşılaştığını belirterek, "Uzun vakittir Efteni Gölü’nü takip ediyoruz. Birinci kere bu türlü bir şeye şahitlik ediyoruz. Biz de şaşkınız. Uzmanların açıklama yapmasını da merakla bekliyoruz. Bunun temelinin kaynağına inileceğini ve sebebinin ne olduğuna bulunacağına inanıyoruz. Lakin merak içerisindeyiz ve şaşkınız. Ben hayatımda birinci kere gölün ortasında kaynayan suyun fokurdayarak yüzeye çıktığını görüyorum. Geçtiğimiz günlerde de Sapanca Gölü’nde de misal bir durum yaşandığını da biliyoruz" halinde konuştu.