karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Ramazan Öztürk tarafından
24 Ekim, 2023 11:34 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:54
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 2

Karabük Belediyesinden toplu taşıma güncellemesi

Karabük Belediye Başkanlığı Ulaşım A.Ş., “Sözünün Eri Belediyecilik” anlayışıyla 30 dakika olan aktarma süresini 40 dakikaya çıkardı. Karabük’te toplu taşıma kartıyla 40 dakika içerisinde farklı bir hat kullanmanız dahilinde karttan ücret alınmayacağını duyuruldu. Karabük’e uzun bir dönem şehir içi toplu taşımacılığı kısıtlı yapılıyordu. Bu yıl Nisan ayında önce 60 adet otobüs kazandırmak için hazırlıklar tamamlandı. Daha sonra yeni otobüs ve minibüsler için de 150 adet şoför alımı için kollar sıvandı. Temmuz ayında ise Karabük halkına, yeni otobüsler ve şoförler hizmet vermeye başladı. Karabük Belediyesi, 23 Ekim tarihi itibarıyla toplu taşıma kartı olan vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlamak için yeni bir düzenleme getirdi. Yapılan açıklamaya göre, toplu taşıma kartına sahip olanlar, 40 dakika içerisinde farklı toplu taşıma aracı ile seyahatlerinde aktarma yapabiliyor ve bu durumdan ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor. Karabük Belediyesi, bu yeni uygulama ile vatandaşların toplu taşımayı daha rahat ve hesaplı bir şekilde kullanabilmesine olanak sağlamayı hedefliyor. Artık tek bir ücretle bir araçtan diğerine geçiş yapılabileceği için vatandaşlar daha az maliyetle daha fazla ulaşım imkânına sahip olacak. Karabük Belediye Başkanlığı’nın açıklamasında, bu hizmetin vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını ve toplu taşımayı daha da cazip hale getireceğini belirtti. Ayrıca, bu uygulamanın trafiği rahatlatacağı ve araç kullanma ihtiyacını azaltacağı da vurgulandı. KARABÜK GENELİNDE İNDİ BİNDİ ÜCRETİ TARİH OLSUN Karabük Belediyesi’nin toplu taşıma kartı sahiplerine sunulan bu avantajlı hizmeti, kent halkının memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Vatandaşlar, artık aktarmalar için ekstra ücret ödeme zorunluluğu olmadığı belirtildi. Böylece özellikle öğrenciler, daha esnek bir şekilde seyahat edebilir ve toplu taşıma sistemini daha fazla tercih edebilir. Öğrenciler ise, gün içerisinde tüm ulaşımlarda indi bindi ücretinin kaldırılmasını talep etti. Karabük Belediyesi’nin bu yenilikçi hizmeti, bölgede yaşayan vatandaşlara kaliteli ve erişilebilir bir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyor. Bu düzenleme, başka şehir ve belediye yönetimleri için de bir örnek teşkil ederek, toplu taşımayı geliştirmek ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına ilham olabilir. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediye baskani tanju ozcan tutuklandi 5Q9EjUwK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı

Bolu Belediyesine yönelik yürütülen irtikap soruşturması kapsamında mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ali Sarıyıldız ev hapsi cezası aldı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kamu görevlisinin görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak kendisine ya da başkasına haksız menfaat sağlamaya zorlaması olarak tanımlanan irtikap suçu kapsamında operasyon başlatılmıştı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 28 Şubat sabahı 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Savcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan, Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sarıyıldız, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ekrem Serin, Belediye Meclis Üyesi Buse Özkan, Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş, İmar Müdürü Sinan Pekcan, İmar çalışanı Yasin Bargaç, İtfaiye Müdürü (eski İnsan Kaynakları Müdürü) Mehmet Ağan, eski Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz, eski Yazı İşleri Müdürü Tahsin Arslan, eski Belediye Meclis Üyesi ve eski Bolu Bel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Temel yer alıyordu.

Sabah adliyeye getirildiler
Bolu İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 2 gün süren ifade işlemleri tamamlandı. 13 kişi, sabahın erken saatlerinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Bolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Tanju Özcan tutuklandı
Bolu Adliyesi’ndeki savcılıkta ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tanju Özcan, Ali Sarıyıldız ve Süleyman Can tutuklama talebiyle, Bolu Belediyesi yönetiminden ve bağlantılı kurum temsilcilerinden 10 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. Ayrıca Bolsev Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Belediye Meclis Üyesi Ali Sarıyıldız ev hapsi cezası aldı. Diğer 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından cezaevine sevk edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin