Ramazan Öztürk tarafından
24 Ekim, 2023 11:34 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:54
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 2

Karabük Belediyesinden toplu taşıma güncellemesi

Karabük Belediye Başkanlığı Ulaşım A.Ş., “Sözünün Eri Belediyecilik” anlayışıyla 30 dakika olan aktarma süresini 40 dakikaya çıkardı. Karabük’te toplu taşıma kartıyla 40 dakika içerisinde farklı bir hat kullanmanız dahilinde karttan ücret alınmayacağını duyuruldu. Karabük’e uzun bir dönem şehir içi toplu taşımacılığı kısıtlı yapılıyordu. Bu yıl Nisan ayında önce 60 adet otobüs kazandırmak için hazırlıklar tamamlandı. Daha sonra yeni otobüs ve minibüsler için de 150 adet şoför alımı için kollar sıvandı. Temmuz ayında ise Karabük halkına, yeni otobüsler ve şoförler hizmet vermeye başladı. Karabük Belediyesi, 23 Ekim tarihi itibarıyla toplu taşıma kartı olan vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlamak için yeni bir düzenleme getirdi. Yapılan açıklamaya göre, toplu taşıma kartına sahip olanlar, 40 dakika içerisinde farklı toplu taşıma aracı ile seyahatlerinde aktarma yapabiliyor ve bu durumdan ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor. Karabük Belediyesi, bu yeni uygulama ile vatandaşların toplu taşımayı daha rahat ve hesaplı bir şekilde kullanabilmesine olanak sağlamayı hedefliyor. Artık tek bir ücretle bir araçtan diğerine geçiş yapılabileceği için vatandaşlar daha az maliyetle daha fazla ulaşım imkânına sahip olacak. Karabük Belediye Başkanlığı’nın açıklamasında, bu hizmetin vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını ve toplu taşımayı daha da cazip hale getireceğini belirtti. Ayrıca, bu uygulamanın trafiği rahatlatacağı ve araç kullanma ihtiyacını azaltacağı da vurgulandı. KARABÜK GENELİNDE İNDİ BİNDİ ÜCRETİ TARİH OLSUN Karabük Belediyesi’nin toplu taşıma kartı sahiplerine sunulan bu avantajlı hizmeti, kent halkının memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Vatandaşlar, artık aktarmalar için ekstra ücret ödeme zorunluluğu olmadığı belirtildi. Böylece özellikle öğrenciler, daha esnek bir şekilde seyahat edebilir ve toplu taşıma sistemini daha fazla tercih edebilir. Öğrenciler ise, gün içerisinde tüm ulaşımlarda indi bindi ücretinin kaldırılmasını talep etti. Karabük Belediyesi’nin bu yenilikçi hizmeti, bölgede yaşayan vatandaşlara kaliteli ve erişilebilir bir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyor. Bu düzenleme, başka şehir ve belediye yönetimleri için de bir örnek teşkil ederek, toplu taşımayı geliştirmek ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına ilham olabilir. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin