Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2021 12:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Belediyesinden Modern Hayvan Barınağı

Karabük Belediyesi ihtiyaçlara cevap vermeyen mevcut hayvan barınağı yerine, Türkiye’nin en modern ve en ileri teknolojiye sahip, Batı Karadeniz’in en büyük hayvan barınağını ve bakımevini hizmete alıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Türkiye’nin en modern tesislerinden birini inşa ettik. Barınağımızda hem sokak hayvanlarının beslenmelerini ve bakımlarını yapacak, hem de röntgen cihazından ultrasona kadar en ileri teknolojinin tüm cihazlarının bulunduğu kliniğimizde sokak hayvanlarına ve imkânları kısıtlı olan vatandaşlarımızın hayvanlarına hizmet vereceğiz. Tesisimiz hayvan haklarının en ileri seviyede olduğu ülkelerdeki emsallerinden farklı değil" dedi. Karabük-Yenice Yolu üzerinde yapımı tamamlanan ve Perşembe günü açılacak olan barınak ve bakımevi yaklaşık 3000 metrekare alan üzerine kurulu. Tesiste; 300 metrekare kapalı alttan ısıtmalı barınma alanı ve 200 metrekare gezinme alanı olan 150 hayvan kapasiteli köpek barınağı, 40 metrekare kaloriferli ve kapalı barınma alanı, 20 metrekare gezinme alanı olan 42 kapasiteli kedi barınağı, 12 adet anneli yavru kedi kafesi, 30 adet kedi kafesi, 2 adet ameliyathane, 1 adet muayenehane, A adet sterilizasyon odası, 1 adet ilaç odası, Ayrıca hastalık teşhisinde kullanılmak üzere; CR Röntgen Cihazı ve sarf malzemeleri, Ultrason Cihazı, Kan Sayım Cihazı ve İdrar Analiz Cihazı yer alıyor.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Deniz kenarında gerçekleştirilen zorlu Off-Road yarışları nefesleri kesti

Trabzon’da deniz kenarında kurulan pistte gerçekleşen Off-Road Şenliği nefesleri kesti.
Trabzon’un Of ilçesinde bu yıl birinci kere gerçekleştirilen Of Off-Road Şenliği bugün seyirci etabıyla devam etti. 25 farklı vilayetten 5 başka sınıfta 80 aracın gayret ettiği tertipte deniz kenarında oluşturulan güçlü pistte pilotlar kıyasıya gayret etti. Yarışlarda sürat, adrenalin, direnç ve pilotajlık ön plana çıkarken deniz kenarında gerçekleşen Off-Road araçlarının gayreti izleyenleri büyüledi.
Festival ile ilgili açıklamada bulunan Of Off-Road Kulübü Lideri Mehmet Ali Şahin şenliği birinci sefer düzenledikleri için heyecanlı ve keyifli olduklarını belirterek, "İlçemiz Of’ta Birinci sefer düzenlenen bir şenlik bu. Gelen halkımıza adrenalin dolu bir gün geçirtmeyi ümit ediyoruz. Biz yıllardır farklı kentlerde olan tertiplere katılıyoruz, bu sefer istedik ki kendi yöremizde kendi bölgemizde de bir Off-Road şenliği olsun. Allah razı olsun büyüklerimiz önümüzü açtılar bize yardımcı oldular, biz de buraya gelen vatandaşlarımıza dışarıdan gelen izleyicilerimize adrenalin dolu bir gün yaşatmaya çalışıyoruz. Giresun Espiye ve Artvin Arhavi ortasındaki bölgede birinci sefer düzenlenen bir tertip bu. Tam 25 vilayetten 80 araç geldi. Karadeniz kıyısı dışında Elbistan’dan, Sivas’tan, Erzurum’dan, Tokat’tan, Amasya’dan, bilhassa İç Anadolu’dan büyük iştirak oldu. Kıyı kesiti büsbütün buraya geldi. Nasip olursa biz bu tertibi daima hale getireceğiz. Bu tertibi yapmamızda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Festival bugün yapılan son yarışların akabinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin