Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2021 12:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesinden Modern Hayvan Barınağı

Karabük Belediyesi ihtiyaçlara cevap vermeyen mevcut hayvan barınağı yerine, Türkiye’nin en modern ve en ileri teknolojiye sahip, Batı Karadeniz’in en büyük hayvan barınağını ve bakımevini hizmete alıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Türkiye’nin en modern tesislerinden birini inşa ettik. Barınağımızda hem sokak hayvanlarının beslenmelerini ve bakımlarını yapacak, hem de röntgen cihazından ultrasona kadar en ileri teknolojinin tüm cihazlarının bulunduğu kliniğimizde sokak hayvanlarına ve imkânları kısıtlı olan vatandaşlarımızın hayvanlarına hizmet vereceğiz. Tesisimiz hayvan haklarının en ileri seviyede olduğu ülkelerdeki emsallerinden farklı değildedi.

Karabük-Yenice Yolu üzerinde yapımı tamamlanan ve Perşembe günü açılacak olan barınak ve bakımevi yaklaşık 3000 metrekare alan üzerine kurulu.

Tesiste; 300 metrekare kapalı alttan ısıtmalı barınma alanı ve 200 metrekare gezinme alanı olan 150 hayvan kapasiteli köpek barınağı,

40 metrekare kaloriferli ve kapalı barınma alanı, 20 metrekare gezinme alanı olan 42 kapasiteli kedi barınağı, 12 adet anneli yavru kedi kafesi, 30 adet kedi kafesi, 2 adet ameliyathane, 1 adet muayenehane, A adet sterilizasyon odası, 1 adet ilaç odası,

Ayrıca hastalık teşhisinde kullanılmak üzere; CR Röntgen Cihazı ve sarf malzemeleri, Ultrason Cihazı, Kan Sayım Cihazı ve İdrar Analiz Cihazı yer alıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin