Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2021 12:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesinden Modern Hayvan Barınağı

Karabük Belediyesi ihtiyaçlara cevap vermeyen mevcut hayvan barınağı yerine, Türkiye’nin en modern ve en ileri teknolojiye sahip, Batı Karadeniz’in en büyük hayvan barınağını ve bakımevini hizmete alıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Türkiye’nin en modern tesislerinden birini inşa ettik. Barınağımızda hem sokak hayvanlarının beslenmelerini ve bakımlarını yapacak, hem de röntgen cihazından ultrasona kadar en ileri teknolojinin tüm cihazlarının bulunduğu kliniğimizde sokak hayvanlarına ve imkânları kısıtlı olan vatandaşlarımızın hayvanlarına hizmet vereceğiz. Tesisimiz hayvan haklarının en ileri seviyede olduğu ülkelerdeki emsallerinden farklı değildedi.

Karabük-Yenice Yolu üzerinde yapımı tamamlanan ve Perşembe günü açılacak olan barınak ve bakımevi yaklaşık 3000 metrekare alan üzerine kurulu.

Tesiste; 300 metrekare kapalı alttan ısıtmalı barınma alanı ve 200 metrekare gezinme alanı olan 150 hayvan kapasiteli köpek barınağı,

40 metrekare kaloriferli ve kapalı barınma alanı, 20 metrekare gezinme alanı olan 42 kapasiteli kedi barınağı, 12 adet anneli yavru kedi kafesi, 30 adet kedi kafesi, 2 adet ameliyathane, 1 adet muayenehane, A adet sterilizasyon odası, 1 adet ilaç odası,

Ayrıca hastalık teşhisinde kullanılmak üzere; CR Röntgen Cihazı ve sarf malzemeleri, Ultrason Cihazı, Kan Sayım Cihazı ve İdrar Analiz Cihazı yer alıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
00
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 09:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kayıtlı araç sayısı 87 bin 66 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te kayıtlı araç sayısı 2026 yılı Nisan ayı itibariyle 87 bin 66 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Nisan ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 182 bin 34 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 87 bin 66 olarak kayıtlara geçti.

Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 2102 bin 48, Bartın’da ise 70 bin 555 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 49 bin 55’ini otomobil, 10 bin 647’sini kamyonet, 3 bin 447’sini kamyon, 14 bin 420’sini motosiklet, bin 19’unu minibüs, 601’ini otobüs, 6 bin 903’ünü traktör ve 374’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin