blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden ilaçlama çalışması

Karabük Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşerelere karşı kent genelinde kapsamlı ilaçlama çalışmalarına başladı.
Karabük Belediyesi grupları, halk sıhhatini tehdit eden larva ve haşerelere karşı yıl boyunca ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sıcakların tesirini göstermesi ile artan sivrisinek, karasinek ve çeşitli haşerelere karşı aktif çaba başlatan takımlar, oluşabilecek haşere sıkıntılarına karşı gerekli her türlü önlemleri alıyor. Haftalık olarak dingin su alanları, dere yatakları, kent içi mazgallar, pazar yerleri, rögarlar, çöp konteynerleri, park ve bahçe alanlarında ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşların talepleri doğrultusunda da ilaçlama yapıyor.
Ekipler çalışmalarında Dünya Sıhhat Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı açısından kullanımı uygun bulunan biyosidal eserleri tercih ediyor.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaz ayları öncesinde vatandaşların sıhhatini korumak ve hayat kalitesini artırmak gayesiyle ilaçlama çalışmalarına sürat verdiklerini söyledi.
Çetinkaya, "Sinek ve haşereyle çabada etraf dostu ve bilimsel metotları tercih ediyoruz. Tabiata ve insan sıhhatine ziyan vermeyen, amaç odaklı eserlerle Karabük’ün her noktasında ilaçlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
31 Temmuz, 2025 11:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de 3. Etap TOKİ Projesi İhale Aşamasında

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçeye kazandırılması planlanan 3. Etap TOKİ Konutları Projesi’nin ihale sürecine hazır hale geldiğini duyurdu.

Başkan Karakaş, yaptığı açıklamada uzun süredir yürütülen yoğun girişimler ve takibin olumlu sonuç verdiğini belirterek, “İlçemize kazandıracağımız 3. Etap TOKİ Konutları Projesi ihale sürecine hazır hale gelmiştir. Yenice’mize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Konut ihtiyacını karşılamaya yönelik atılan bu adımın ilçenin gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayan Karakaş, “Yenice’miz için çalışmaya, üretmeye ve güzel gelişmelere vesile olmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni müjdeler ve sürprizlerle karşınızda olacağız” dedi.

Projenin detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin