Reklam
Reklam
program
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Mart, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Halkı İftar Sofrasında Buluşacak

Karabük Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini ve toplumsal dayanışma ruhunu en güçlü şekilde yaşatmak amacıyla anlamlı bir organizasyona imza atıyor. Belediye, 15 Mart 2025 Cumartesi günü, şehrin iki önemli noktasında geniş katılımlı iftar programları düzenleyecek.

Karabük Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla şehrin iki farklı noktasında iftar programı düzenliyor. 15 Mart 2025 Cumartesi günü gerçekleşecek organizasyonla, vatandaşlar aynı sofrada bir araya gelerek oruçlarını açacak.

İFTAR SOFRALARI İKİ NOKTADA KURULACAK

Karabük Belediyesi’nin organize ettiği iftar programı, şehrin merkezi noktalarından Kemal Güneş Caddesi (Hürriyet) ve Fevzi Fırat Caddesi (İstasyon) üzerinde gerçekleştirilecek. Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde hazırlanan iftar sofraları, vatandaşları bir araya getirerek dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirecek.

 “RAMAZAN’IN BEREKETİNİ HEP BİRLİKTE PAYLAŞACAĞIZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Ramazan’ın paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ayı olduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşları iftar sofralarında buluşmaya davet etti. Başkan Çetinkaya açıklamasında şunları söyledi: “Ramazan ayı, manevi değerlerimizi en güçlü şekilde hissettiğimiz, paylaşmanın ve yardımlaşmanın öneminin arttığı mübarek bir dönemdir. Karabük Belediyesi olarak, hemşehrilerimizle aynı sofrada buluşmak, gönüllerimizi birleştirmek ve Ramazan’ın bereketini hep birlikte yaşamak için bu iftar programlarını düzenliyoruz. Şehrimizin farklı noktalarında kuracağımız sofralar, sadece bir buluşma değil, kardeşliğimizi pekiştiren, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren önemli bir vesile olacak. Karabük’ün her köşesinde Ramazan ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel sofralarımıza bekliyor, Ramazan ayının Karabük’e, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk universitesinde modern dunyada aile konferansi duzenlendi 3qc6ffyI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesinde “Modern Dünyada Aile” konferansı düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Modern Dünyada Aile: Değişim ve Dönüşüm Süreçleri” konferansında, aile kurumundaki toplumsal değişimler değerlendirildi.

Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, modernleşme sürecinin aile yapısı üzerindeki etkileri ele alındı.

Karabük Üniversitesinde Cumhurbaşkanlığı Aile ve Nüfus 10 Yılı Programı doğrultusunda “Modern Dünyada Aile: Değişim ve Dönüşüm Süreçleri” başlıklı konferans düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Ekrem Karakaya Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda düzenlenen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli

Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) projesi kapsamında Gülnisa Gençlik Kulübü yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bozkurt Özyalçın, aile yapılarındaki değişim, kadın-erkek rollerindeki dönüşüm ve toplumsal süreçlerin akademik açıdan değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Konferansta konuşan sosyolog-yazar ve Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Müşaviri Dr. Necdet Subaşı ise modernleşme süreciyle birlikte aile yapısında önemli dönüşümlerin yaşandığını belirterek, bireyselleşme, kentleşme ve dijitalleşmenin aile ilişkileri üzerindeki etkilerine değindi.

Programda aile içi iletişim, değer aktarımı ve kuşaklar arası ilişkiler de akademik çerçevede ele alındı. Etkinlik, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin