Karabük Belediyesinden COP31’e ulaşım desteği

Karabük Belediyesi, Antalya'da düzenlenecek COP31 Zirvesi'ne ulaşım desteği sağlamak amacıyla otobüslerini gönderdi. Başkan Özkan Çetinkaya, Türkiye'nin ev sahipliğindeki organizasyonun önemine vurgu yaptı.

ASAylin Sarıoğlu30 Ekim 2026, 13:481 dk okuma
Karabük Belediyesinden COP31’e ulaşım desteği

Karabük Belediyesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 31. Taraflar Konferansı (COP31) kapsamında ulaşım hizmetlerine destek vermek amacıyla otobüslerini Antalya'ya gönderdi.

Belediye tarafından görevlendirilen otobüsler, uluslararası zirve süresince ulaşım hizmetlerinde kullanılacak.

Çok sayıda ülkenin temsil edileceği COP31'de sera gazı emisyonlarının azaltılması, iklim finansmanı, temiz enerjiye geçiş ve sürdürülebilir kalkınma başta olmak üzere küresel iklim gündemindeki konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zirveye ilişkin değerlendirmelerinde, iklim değişikliğiyle mücadelede uluslararası düzeyde verilen taahhütlerin somut uygulamalara dönüştürülmesinin önemine işaret etti.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin böylesine önemli bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda ülkenin her alanda daha güçlü bir konuma ulaşması için kurumlara önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Çetinkaya, belediye olarak imkanlarını yalnızca kentin ihtiyaçları için değil, ülkenin ortak hedefleri doğrultusunda da değerlendirdiklerini kaydetti.

Kurumlar arasındaki dayanışmaya önem verdiklerini ve üzerlerine düşen görevlerde sorumluluk almaya gayret ettiklerini aktaran Çetinkaya, COP31'in çevrenin korunması, sürdürülebilir kalkınma ve gelecek nesiller adına hayırlı sonuçlara vesile olmasını diledi.

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.