Karabük Belediyesi, okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor.
5000 Konutlar Bahçelievler Mahallesi’nde 100 öğrenci kapasiteli yeni bir kreş üretimi için Karçimsa ve Bey Çimento Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Soner Özbey ile protokol imzalandı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve iş insanı Soner Özbey ortasında imzalanan protokolle başlatılan proje, bölgedeki okul öncesi eğitim gereksinimine değerli katkı sağlayacak.
Tamamlandığında çağdaş sınıflar, oyun alanları ve inançlı eğitim ortamları ile donatılacak kreş, çocukların fizikî ve zihinsel gelişimini destekleyen bir yapı olacak.
Karabük Belediyesi, daha evvel Ergenekon Mahallesi’nde temeli atılan ve imaline devam edilen Melike Yeşilyurt Kreşi ile birlikte, okul öncesi eğitimde kent genelinde güçlü bir altyapı oluşturmayı hedefliyor.
Protokol imza merasiminde konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan ÇETİNKAYA, geleceğin teminatı çocuklar için kente çağdaş eğitim yuvaları kazandırdıklarını belirterek, “Eğitime verdiği bu değerli takviye için hayırsever iş insanı Sayın Soner Özbey’e teşekkür ediyorum. Karabük’ü çocuklarımız için daha yaşanabilir ve daha güçlü bir kent haline getirmek için çalışıyoruz,” dedi.
İş insanı Soner Özbey ise, eğitime yapılan her yatırımın geleceğe atılan en güçlü adım olduğuna inandığını söyleyerek, Karabük’e bu türlü bir hizmet kazandırmaktan büyük bir memnunluk duyduğunu tabir etti.


Karabük Belediyesi’nden 5000 Evler’e yeni kreş müjdesi
Karabük’te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Kaza, akşam saatlerinde Karabük-Bartın karayolu Eflani yol Kavşağı’nda meydana geldi. H.B.Y. (24) idaresindeki 18 ABD 601 plakalı otomobil, Karabük istikametinden Bartın yönüne seyir halindeyken, Eflani ilçesi istikametinden kavşağa girmek isteyen Ahmet Çakır (56) yönetimindeki 78 AAS 979 plakalı motosikletle çarpıştı.
Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrularak ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Ahmet Çakır, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çakır burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

