Reklam
Reklam
66f3f84d4fc96 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
25 Eylül, 2024 14:47 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi’nde Sendikasızlık Dönemi mi Geliyor?

Belediye-İş Sendikası ile Karabük Belediyesi arasındaki Toplu Sözleşme görüşmelerinin çıkmaza girmesinin ardından sendikanın tutumu eleştiren belediye yetkililerinin süreci sendika olmadan devam ettirmeyi düşündükleri ifade edildi.

Karabük Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi işçiler arasında huzursuzluğa neden olurken, Karabük Belediyesi’nin süreci sendika olmadan devam ettirmeyi düşündüğü belirtiliyor. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın sürece son derece olumlu yaklaştığını ve üç seçenekli bir plan üzerinde anlaştıklarını, ancak tam imza aşamasına geldiklerinde sendikanın bu planı reddettiğini belirten yetkililer,  sendikanın 2025 yılı enflasyonu için %5 zam talebini başlangıçta kabul ettiğini, ancak daha sonra itiraz ettiklerini dile getirerek, kendilerine ilerleyen süreçte bir protokolle düzeltme yapılabileceğini söylediklerini fakat sendikanın bunu da reddettiğini ifade ettiler.

“SENDİKASIZ DÖNEM DÜŞÜNÜLÜYOR”

Yetkililer;  belediye adına görüşmeleri başından beri iyi niyetle yürüttüklerini vurgularken, sendikasız bir dönem geçirmeyi planladıklarını belirttiler. Yetkililer,  “Sendika aidatlarını işçi kardeşlerimize ücret olarak vereceğiz. İşçimiz belediyesini bilecek, biz de işçimizi bileceğiz. Bir dönem sendikasız geçecek” dediler.

Öte yandan, Belediye – İş Sendikası Karabük Şube Yönetimi ise Safranbolu başta olmak üzere bir çok belediyede başarılı toplu iş sözleşmeleri imzaladıklarını ve sosyal haklar konusunda işçilere önemli kazanımlar sağladıklarını açıkladı. “Çok güzel sözleşmelere imza atıldı ve hepsi de olmasa bitti” diyerek mevcut süreçteki başarılarını dile getirdiler.

SENDİKASIZLIK KARARI DİĞER İŞYERİ VE KARDEMİR’İ ETKİLER Mİ?

Karabük Belediyesi’ndeki yaklaşık bin işçinin toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan bu kriz, belediyenin en az bir dönem için sendikasız çalışma sistemini deneyeceği yönündeki ciddi iddiaları gündeme getirdi. Bu hassas konunun, sadece Karabük’te değil, ülke genelinde de tartışma yaratabileceği belirtiliyor.

Özellikle Karabük için bir diğer önemli başlık ise KARDEMİR’in yaklaşan toplu iş sözleşmesi. 1 Ocak 2025 tarihinde başlayacak olan KARDEMİR sözleşmesinin bu gelişmelerden etkilenip, etkilenmeyeceği merak konusu oldu. Şu an zarar eden KARDEMİR’in bu zarar bahanesiyle nasıl bir yol izleyeceği, toplu iş sözleşmesinin nasıl şekilleneceği ise  belirsizliğini koruyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ceyrek asirlik bicak ustasindan onemli uyarilar 3EJHQUqY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çeyrek asırlık bıçak ustasından önemli uyarılar

Bolu’da Kurban Bayramı’na iki gün kala vatandaşlar bıçakçıların yolunu tutmaya başladı. 25 yıllık bıçak ustası ise

vatandaşları ucuza satılan kalitesiz bıçaklara ve ehil olmayan bileyicilere karşı uyardı.

Bayrama kısa bir süre kala vatandaşlar, kurban kesiminde kullanacakları bıçakları biletmek için ustaların yolunu tuttu. Kentte 25 yıldır bıçakçılık yapan 45 yaşındaki Arif Saka, artan talep nedeniyle gece geç saatlere kadar çalıştıklarını belirtti. Bileme ücretinin 50 lira olduğunu ifade eden Saka, arife günü gece yarısına kadar mesai yapacaklarını söyledi.

Vatandaşlara bıçak seçimi ve bileme işlemi konusunda uyarılarda bulunan Saka, şöyle konuştu:

“Marketlerde 100-120 liraya bıçaklar satılıyor. Vatandaşlar kesinlikle bu bıçakları almasın çünkü tenekeden yapılmışlar. Tenekeden yapılan bıçaklar düzgün şekilde bilenmiyor. Vatandaşlar kaliteli bıçak almaya özen göstersinler. Seyyar satıcılardan da bıçak almasınlar. Hem marketlerde hem de seyyar satıcılarda ucuz bıçaklar satılıyor. O bıçakları bilemek için uğraşıyoruz, bıçak düzgün bilenmiyor.”

“Yüzeyinde iz kalmamalı, sıfır gibi görünmeli ve jilet gibi kesmelidir”

Bileme işleminin de ustalık gerektirdiğine dikkati çeken Saka, “Bıçağı herkes bileyemez. Bileyici bıçağın ağzını yaktığı zaman o bıçak bir daha düzen tutmaz. Vatandaşlarımız bildikleri, kaliteli bileyicilere gitsinler. Bıçak bilendiği zaman yüzeyinde iz kalmamalı, sıfır gibi görünmeli ve jilet gibi kesmelidir. Bıçaklarınızı ehil olmayan kişilere ziyan ettirmeyin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin