Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Şubat, 2023 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesinde Deprem Seferberliği

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan deprem felaketinde  zarar görenler için Karabük Belediyesi, deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren yardım seferberliği başlattı. Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin direktifleri ile araç ve personel desteğinin yanı sıra toplanan yardımlar deprem bölgelerine ulaştırıldı.

Karabük  Belediyesi Türkiye’yi yasa boğan yüzyılın felaketi depremin ardından bölgeye yapılacak yardımlar ve arama kurtarma ekipleri için hızla harekete geçti. Depremin birinci günü arama ve kurtarma ekiplerini oluşturan Karabük  Belediyesi, 8 personel ile arama kurtarma aracını deprem bölgesine sevk etti. Daha sonra iş makinelerinden oluşan ikinci bir kafile de deprem bölgesine gönderildi. Bunun yanı sıra; Gıda, temizlik malzemesi, kıyafet, yakacak, battaniye ve yatak gibi kalemlerden oluşan bir konteynır malzeme, 29 kişilik ekip  daha deprem bölgesine sevk edildi.

SYM’LERDE DEPREMZEDELER İÇİN KIYAFET DİKİMİ YAPILIYOR

Ergenekon ve Bayır Mahalle Sosyal Yaşam Merkezlerindeki kursiyer kadınlar  belediye  tarafından temin edilen malzemelerle depremzedelere değişik kıyafetler dikerek destek oluyor. Beleidye Başkanı Rafet Vergili kursiyer kadınlara teşekkür ederek, “Gün elbirliği içerisinde yaraları sarma günü. Hayırsever milletimiz tüm kesimleriyle seferber. Ergenekon ve Bayır Mahalle Sosyal Yaşam Merkezlerimizdeki kursiyer kadınlarımız, belediyemiz tarafından temin edilen malzemelerle depremzede kardeşlerimize değişik kıyafetler dikiyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elleri dert görmesin” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
f7285324 1de7 4190 9fb5 6339214ef075
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 10:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te tek katlı ev çıkan yangında küle döndü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde tek katlı bir ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Olay, Karahasanlar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Durmuş Diktepe’ye ait tek katlı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden köy sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, çeşme hortumlarıyla yangına ilk müdahaleyi yaptı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, arazöz ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın sırasında evde kimsenin bulunmadığı öğrenilirken, tek katlı ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Jandarma ekipleri yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin