Karabük Belediyesi Su Şebeke Hatlarını Yeniliyor - Karabük Haber Postası
66c3190e1a7bc jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Ağustos, 2024 13:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi Su Şebeke Hatlarını Yeniliyor

Karabük Belediyesi, şehir genelinde su şebeke hatlarını yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, kullanım ömrünü tamamlamış olan su şebeke hatlarını yenileyerek, şehrin su altyapısını daha güvenli ve verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 101 No’lu Sokakta gerçekleştirilen çalışmalarda, toplamda 120 metre içme suyu şebeke hattı imalatı tamamlandı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yenileme çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şehrimizin altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunmak adına su şebeke hatlarımızı yeniliyoruz. Eskiyen hatların değiştirilmesi, su kayıplarını minimize ederek daha sürdürülebilir bir su yönetimi sağlamamıza yardımcı olacak. Ekiplerimiz, ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde çalışmalarını sürdürecek ve Karabük halkının ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermek için çaba göstermeye devam edecektir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
wewew
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.04.2026 15:43
0
0

YENİŞEHİR SİNEMASI TAMAM, OTEL NE OLACAK?

Karabük’te kültürel miras birer birer ayağa kalkıyor, gözler şimdi atıl durumdaki eski otele çevrildi

Karabük’ün köklü yerleşim alanlarından Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır kaderine terk edilmiş yapılar yeniden hayat buluyor. Belediye tarafından restore edilerek halkın kullanımına açılan Havuzlu Bahçe’nin ardından, açık hava sinemasında başlatılan çalışmalar kentte memnuniyet oluşturuyor. Aynı zamanda Yenişehir Sineması için de restorasyon sürecinin başlayacak olması kamuoyunda heyecan yarattı. Ancak bölge sakinleri Yenişehir’in simge yerlerinden biri olan ve bir dönem “Pelenkoğlu” ismiyle otel olarak hizmet veren, zamanla ise atıl duruma düşen binanın da restore edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

KÜLTÜREL HAFIZA YENİDEN CANLANIYOR

Yenişehir’de yürütülen restorasyon projeleri, Karabük’ün geçmişine sahip çıkma adına önemli bir hamle olarak değerlendirilirken, özellikle açık hava sinemasının yeniden düzenlenmesi ve kapalı sinemanın da projeye dahil edilmesi, bölgenin eski sosyal yaşamına dönüş sinyalleri veriyor.

Mahalle sakinleri, bu çalışmaların yalnızca fiziki yenileme değil, aynı zamanda toplumsal hafızanın yeniden inşası anlamına geldiğini ifade ediyor.

GÖZLER ESKİ OTEL BİNASINDA

Tüm bu gelişmelerin ardından dikkatler, uzun süredir kullanılmayan ve giderek harabeye dönen eski otel binasına çevrildi. Bir dönem kentin önemli konaklama noktalarından biri olan yapı, bugün bakımsızlığı ve kontrolsüz kullanımlar nedeniyle bölge halkını rahatsız ediyor.

Vatandaşlar, binanın özellikle akşam saatlerinde farklı grupların uğrak noktası haline geldiğini, bu durumun hem güvenlik hem de çevre düzeni açısından ciddi risk oluşturduğunu dile getiriyor.

“AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN”

Bölge sakinleri, Havuzlu Bahçe ve sinema projelerinde olduğu gibi bu yapının da restore edilerek kente kazandırılmasını istiyor. Yapının turizm, kültür ya da sosyal yaşam alanı olarak değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, “Nasıl ki diğer atıl durumdaki tarihi ve kültürel yapılar ayağa kaldırılıyorsa, burası da aynı şekilde restore edilmeli ve kente kazandırılmalı. Burası yıllarca Karabük’e ve konuklarına hizmet etmiş bir yer. Yeniden değerlendirilirse hem mahalle kazanır hem de kentimiz” ifadelerini kullandı.

Karabük’te kültürel mirasın korunmasına yönelik atılan adımlar takdir toplarken, otel olarak kullanılan binanın geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Şehrin hafızasında önemli bir yer tutan bu yapının kaderine terk edilmemesi için çağrılar artarken, gözler şimdi yetkililerin atacağı adımlara çevrildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin