Karabük Belediyesi Sinek ve Haşereyle Mücadele Çalışmalarına Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
66e81c57d7d17 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Eylül, 2024 14:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi Sinek ve Haşereyle Mücadele Çalışmalarına Devam Ediyor

Karabük Belediyesi, halk sağlığını koruma amacıyla kent genelinde sinek ve haşere ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gündüzleri sivrisinek ve karasinek larvaları, kemirgenler, kene ve bit gibi zararlıların yayılımını engellemek için kapsamlı çalışmalar yürütürken, geceleri ise sivrisinek ve karasineklerin erginlerine karşı ilaçlama faaliyetlerine devam ediyor.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Karabük Belediyesi olarak, kentimizin her köşesinde yürüttüğümüz ilaçlama çalışmaları ile halkımızın sağlığını korumak ve zararlı haşerelerden kaynaklı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kararlıyız. Amacımız, Karabük’ü daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmektir. Ekiplerimiz, tüm mahallelerimizde titizlikle çalışarak haşere yoğunluğunu kontrol altında tutuyor,” dedi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirlenen program doğrultusunda, tüm mahallelerde düzenli olarak ilaçlama çalışmalarına devam ederek, özellikle yaz aylarında artan sinek ve haşere yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
anne ayi ve yavrulari yolda goruntulendi minik yavrunun cabasi gulumsetti Jjjbfd1k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Anne ayı ve yavruları yolda görüntülendi, minik yavrunun çabası gülümsetti

Gümüşhane’de yolda görüntülenen anne ayı ve iki yavrusundan biri annesiyle kaçarken, diğerinin dağa tırmanma çabası gülümsetti.

Gümüşhane merkeze bağlı Yağmurdere köyünde bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, anne ayının iki yavrusuyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalıştığı anlar yer aldı. Bu sırada yoldan araçların geldiğini fark eden anne ayı hızla yamaçtan aşağı doğru kaçtı. Yavrulardan biri annesini takip ederek onunla birlikte gözden kaybolurken, annesi ve minik kardeşinin kaçtığını fark edemeyen diğer yavru ise dağa tırmanmaya devam etmeye çalıştı.

Minik ayının dağa tırmanmak için gösterdiği çaba izleyenleri gülümsetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin