Karabük Belediyesi Sinek ve Haşereyle Mücadele Çalışmalarına Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
66e81c57d7d17 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Eylül, 2024 14:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi Sinek ve Haşereyle Mücadele Çalışmalarına Devam Ediyor

Karabük Belediyesi, halk sağlığını koruma amacıyla kent genelinde sinek ve haşere ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gündüzleri sivrisinek ve karasinek larvaları, kemirgenler, kene ve bit gibi zararlıların yayılımını engellemek için kapsamlı çalışmalar yürütürken, geceleri ise sivrisinek ve karasineklerin erginlerine karşı ilaçlama faaliyetlerine devam ediyor.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Karabük Belediyesi olarak, kentimizin her köşesinde yürüttüğümüz ilaçlama çalışmaları ile halkımızın sağlığını korumak ve zararlı haşerelerden kaynaklı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kararlıyız. Amacımız, Karabük’ü daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmektir. Ekiplerimiz, tüm mahallelerimizde titizlikle çalışarak haşere yoğunluğunu kontrol altında tutuyor,” dedi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirlenen program doğrultusunda, tüm mahallelerde düzenli olarak ilaçlama çalışmalarına devam ederek, özellikle yaz aylarında artan sinek ve haşere yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
oncan 5 zonguldak tanitim gunlerinde dogalgaz arama gemisi konsepti yer alacak ktGjl2BP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Öncan, “5. Zonguldak Tanıtım Günleri’nde doğalgaz arama gemisi konsepti yer alacak”

Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Ziya Öncan, İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Muhabiri Onur Altındağ’ı ziyaret ederek, bu yıl İstanbul’da beşincisi düzenlenecek olan Zonguldak Tanıtım Günleri’ne ilişkin detayları paylaştı.

Zonguldak Valiliği himayelerinde, 14-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek dev organizasyon için hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Öncan, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerin koordinasyonunda açılacak stantlarla yöresel değerlerin tanıtılacağını ifade etti.

“Almanya’dan çevre illere kadar geniş çaplı katılım bekliyoruz”

Organizasyon öncesi hem yurt içi hem de yurt dışında kapsamlı görüşmeler yaptıklarını aktaran Öncan, “Almanya’ya giderek oradaki derneklerimizi ziyaret ettik ve projemizi anlattık. Zonguldak’ta da tüm ilçelerimizi bizzat ziyaret ederek bilgilendirme toplantılarımızı tamamladık. Etkinlik tarihi yaklaştıkça heyecanımız da artıyor. Başta İstanbul, Bursa, Kocaeli, Bolu ve Tekirdağ olmak üzere çevre illerdeki tüm hemşerilerimizi 14 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceğimiz coşkulu açılışa bekliyoruz” dedi.

Önceki yıllarda maden ocağı ve kömür treni, bu yıl doğalgaz arama gemisi

Tanıtım günlerinde her yıl farklı bir motto ile projeler ürettiklerine dikkat çeken Öncan, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“ZONDEF olarak etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya özen gösteriyoruz. Geçmiş yıllarda etkinlik alanına maden ocağı kurmuş ve kömür treni getirmiştik. Bu yıl ise Zonguldak açıklarından çıkarılan ve ülkemiz için büyük önem taşıyan doğalgazı simgeleyen arama gemisi konseptinde dev bir stant kurarak bu büyük keşfi tüm dünyaya anlatacağız. Bu kapsamlı ve anlamlı organizasyona tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin