blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Temmuz, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi açılıyor

Bölgenin en büyük hayvan bakım ve rehabilitasyon tesisi olacak Karabük Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi açılıyor.
Karabük Belediyesi sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetlerini çağdaş standartlara taşıyacak değerli bir yatırımı daha tamamladı.
Yapımı kısa müddette tamamlanan ve toplamda 26 milyon 340 bin TL bedelle hayata geçirilen Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nin açılış merasimi, 4 Temmuz 2025 Cuma günü saat 16:00’da gerçekleştirilecek.
Yenice Yolu üzeri Yeşilköy mevkiinde 41 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan merkez, bölgenin en büyük hayvan bakım ve rehabilitasyon tesisi olma özelliğini taşıyor. Tesiste 3 bin sahipsiz hayvanın bakım, tedavi ve rehabilitasyonu yapılabilecek.
Doğal gezinti alanları, etraf dostu peyzaj düzenlemeleri, çağdaş köpek parkurları ile donatılan tesiste, hayvanların sadece barınması değil; sağlıklı ve konforlu bir ortamda hayatlarını sürdürebilmesi de öncelikli maksat olarak belirlendi. Ayrıyeten, tesiste tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra, sahipsiz hayvanların yeni yuvalarına kavuşmasını sağlayacak fiyatsız sahiplendirme imkânı da sunulacak.
Çetinkaya: "Sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz"
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tesisin yalnızca bir barınak değil tıpkı vakitte bir hayat alanı olduğunu belirterek, "Hayvanlara yönelik hizmetleri insani ve bilimsel kriterlerle planlıyor, belediyecilik anlayışımızın bir kesimi olarak görüyoruz. 3 bin kapasiteli bu tesiste onların tedavisinden sahiplendirilmesine kadar tüm süreçleri titizlikle yöneteceğiz. Bu yatırımı yalnızca bir proje değil, tıpkı vakitte toplumsal bir sorumluluğun tabiri olarak görüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya açılışa tüm halkı davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin