Reklam
Reklam
22
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Mart, 2025 12:20 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi, Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine Destek Olmaya Devam Ediyor

Karabük Belediyesi, mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürüyor.

Belediyeye bağlı aşevi, her gün sıcak yemek hizmeti sunarken, temel gıda maddelerinden oluşan kumanya paketleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Aşevinde hazırlanan yemekler, ekipler tarafından belirlenen adreslere götürülerek vatandaşlara teslim ediliyor.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu pekiştirdiğini belirterek, bu süreçte ihtiyaç sahibi hemşehrilerinin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Çetinkaya, “Ramazan ayı, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, paylaşmanın önemini hatırlatan mübarek bir dönemdir. Karabük Belediyesi olarak, aşevimiz ve sosyal yardım ekiplerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya, onlara destek sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Karabük Belediyesi, Ramazan ayı boyunca gerçekleştireceği çeşitli etkinliklerle de vatandaşların manevi atmosferi en güzel şekilde yaşamalarını sağlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin