blank
Berkay Doğan tarafından
20 Mayıs, 2025 10:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi Kitap Günleri Sona Erdi

Karabük Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Kitap Günleri", yoğun katılım ve büyük bir ilgiyle tamamlandı.

12-18 Mayıs tarihleri arasında Beşbinevler Bilim Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, yaklaşık 15 bin kitapseveri ağırlayarak Karabük’ün kültürel hayatında önemli bir iz bıraktı.

Başta ilköğretim ve lise öğrencileri olmak üzere her yaştan kitapseverin ilgi gösterdiği Karabük Belediyesi Kitap Günleri, bir hafta boyunca söyleşiler, paneller, şiir dinletileri ve imza günleriyle edebiyat dolu anlara ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe; Feyza Hepçilingirler, Döndü Açıkgöz, İbrahim Tığ, Efe Güzelgöz, Tahsin Şentürk, Üzeyir Karahasanoğlu, Tuğba Turan, Gülden Işık, Selma Aydın, Hasan Hüseyin Yalvaç, Sevil Özdemir, Mevlüt Kırnapçı, Muharrem Akman, Keramettin Çetin, Mehmet Kütükçüoğlu, Solmaz Demir ve Ahmet Sunman gibi edebiyat dünyasının tanınmış isimleri katılarak okurlarıyla buluştu.

ÇETİNKAYA: “BİLGİYE YAPILAN YATIRIM EN KIYMETLİ YATIRIMDIR”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinliğin ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Karabük Belediyesi Kitap Günleri, sadece bir kültür etkinliği değil; bilgiyle, kitapla ve özellikle gençlerimizle kurduğumuz güçlü bir bağın yansıması oldu. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin kitaplarla kurduğu bu bağ, geleceğe dair en büyük umudumuzdur. Bir hafta boyunca şehrimizde yaşanan bu edebiyat coşkusu, Karabük’ün kültürel vizyonuna önemli katkı sağlamıştır. Kitap Günleri’nde görev alan tüm mesai arkadaşlarıma, katılım sağlayan kıymetli yazarlarımıza, yayınevlerimize ve bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum"

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Berkay Doğan tarafından
20 Mayıs, 2025 10:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Final Tarihine Tepki: “Gerekirse Maça Çıkmayız!”

ESKİPAZAR BELEDİYESPOR VE SAFRANBOLUSPOR'DAN ORTAK AÇIKLAMA

Karabük Amatör Ligi Metin Güney Sezonu’nda finale yükselen Eskipazar Belediyespor ve Safranboluspor, final tarihine tepki gösterdi. Karabük Futbol İl Tertip Komitesi tarafından 21 Mayıs Çarşamba günü oynanması kararlaştırılan final müsabakasının hafta sonuna alınmasını isteyen iki kulüp, kararın yeniden değerlendirilmemesi halinde maça çıkmama ihtimallerini gündeme getirdi.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’nın da katıldığı toplantıda kulüp yöneticileri bir araya gelirken, her iki takım finalin 25 Mayıs Pazar günü oynanması talebinde bulundu. Ortak açıklama yapan kulüpler, hafta içi oynanacak bir karşılaşmanın taraftar katılımını olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti.

PLAYOUT BASKISI VE FİKSTÜR SIKIŞIKLIĞI

Karabük futbol kamuoyunda da tepkiyle karşılanan karar, finali kazanacak takımın kısa süre içinde Eflanispor ile playout maçına çıkacak olması nedeniyle eleştiriliyor. Spor çevreleri, hem final hem de playout maçlarının birer hafta arayla oynanması gerektiği konusunda hemfikir.

“FUTBOLUN RUHUNA ZARAR VERİR”

Yayımlanan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hafta içi oynanacak bir final, taraftar katılımını düşürecek, futbolun ruhuna zarar verecektir. Bu nedenle 25 Mayıs Pazar günü oynanmasını talep ediyoruz. Kararın değişmemesi durumunda, final müsabakasına çıkmamak dahil tüm seçenekleri değerlendireceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Kararın yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceği merakla beklenirken, iki kulübün kararlı tutumu amatör futbol camiasında geniş yankı buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.