karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2019 13:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Belediyesi “Atık Getirme Merkezleri” kurdu

Sıfır Atık Projesi kapsamında atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlayan ve bu konudaki faaliyetlerini aralıksız sürdüren Karabük Belediyesi, 100. Yıl Mahallesi, 500 Evler Mahallesi, Kemal Güneş Caddesi (şehir merkezi) ve Yenişehir Mahallesi'ne Atık Getirme Merkezi üniteleri yerleştirdi.  Böylece elektrikli ve elektronik eşyalar, kağıt, karton, plastik, metal, cam, tekstil atıkları ve bitkisel atıklar ayrı ayrı sınıflandırılıp, toplanarak geri dönüşüme tabi tutulacak. Projenin yalnızca bir çevre duyarlılığı çalışması değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunun altını çizen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Dünyanın en büyük sorunları arasında gösterilen çevre kirliliğine ve doğal kaynak kullanımının artışına bu proje ile engel olabiliriz. Atıklarımızı değerlendirerek sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilir, atıkları üretime dönüştürebiliriz. Bu sayede toplanan değerlendirilebilir atıklar işlenerek, yeni ürünlere dönüştürülecek. Bu yolla ekonomik kazanç sağlanacak. Sıfır Atık projesi ile atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme girmesiyle, daha yaşanabilir bir çevre, daha güçlü bir ekonomi hedeflenmektedir. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hedefimiz tüm atıkların dönüştürüldüğü bir il haline gelebilmektir. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı göreve davet ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
heheheh
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Mart, 2026 11:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te şehit aileleri ve gazilere anlamlı iftar

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Ramazan ayının manevi ikliminde birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla anlamlı bir iftar programı düzenlendi. Karabük Polisevinde gerçekleştirilen programa, emniyet mensubu şehitlerin aileleri, gaziler ile İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleri katıldı.

İftar yemeğine Karabük Valisi Oktay Çağatay, İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Koray Yalınkaya ve Karabük Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Ahmet Soykök de katılım gösterdi.

Programda bir değerlendirme yapan Vali Oktay Çağatay, şehitlerin milletin gönlünde her zaman müstesna bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şehit ailelerinin ve gazilerin devlete olan en kutsal emanetler olduğunu ifade eden Vali Çağatay, devletin tüm imkânlarıyla her daim şehit yakınlarının ve gazilerin yanında olduğunu belirtti. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek güçlü bir Türkiye'nin inşa edildiğini kaydeden Vali Çağatay, iftara katılanlarla yakından ilgilendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, akşam ezanının okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlar açıldı. Ramazan ayının huzur dolu atmosferinde geçen iftar yemeği, şehit aileleri ve gazilerle yapılan samimi sohbetlerin ardından karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin