Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya’dan, Safranbolu Belediye Başkanı Köse’ye ziyaret
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Lideri Mimar Elif Köse’yi makamında ziyaret ederek, Türk bayrağı işlemeli plaket taktim etti.
31 Mart 2024 Mahalli Yönetimler seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya tıpkı seçimde ikinci kez Safranbolu Belediye Başkanı olarak seçilen Safranbolu Belediye Lideri Mimar Elif Köse’ye ziyarette bulundu. Lider Köse’nin makamında gerçekleşen görüşmede, Safranbolu Belediye Lider Yardımcıları Halil Bakkal ve Serkan Adabaş da hazır bulundu. İki lider bir mühlet sohbet etti ve akabinde Lider Çetinkaya, Lider Köse’ye Ay Yıldız işlemeli Türk Bayrağı plaketi armağan ederek vazifesinde muvaffakiyetler diledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getiren Lider Elif Köse, Çetinkaya’ya teşekkür ederek çalışmalarında muvaffakiyetler diledi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimiilesonaerdi.
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi, meme kanserinde hormon tedavisini araştıracak
Kastamonu Üniversitesi, TÜBİTAK 1001 dayanağıyla göğüs kanserinde hormon tedavisine karşı gelişen direnci araştıracak.
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi, bilimsel araştırmalar alanındaki başarısına yenisini ekledi. Tıbbi Biyoloji Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Hakan Küçüksayan’ın yürütücülüğünü üstlendiği proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
"Östrojen reseptörü olumlu göğüs kanserinin tamoksifene karşı gelişen direncinde HOXC4 transkripsiyon faktörünün senesens bağlantılı salgı fenotipi (SASP)-aracılı düzenleyici rolünün araştırılması" başlıklı proje, bilhassa hormon tedavilerine direnç geliştiren göğüs kanseri hastalarında yeni tedavi maksatlarının belirlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Araştırma grubunda Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Nurtaç Sarıkaş ve Dr. Öğretim Üyesi Erhan Bayrak ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ertan Küçüksayan da yer alıyor. Proje, hem kanser biyolojisine yeni perspektifler kazandırmayı hem de Tıp Fakültesi öğrencilerine uygulamalı araştırma tecrübesi sunarak bilimsel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Projede misyon alacak öğrencilere burs takviyesi de sağlanarak, öğrencilerin araştırma süreçlerine faal iştirakleri desteklenecek. Proje tıpkı vakitte, temel bilimlerde akademik kariyer yapmayı hedefleyen Tıp Fakültesi öğrencileri için uygulamalı araştırma tecrübesi sunarak, nitelikli insan kaynağı yetişmesini amaçlıyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversitemiz, sıhhat bilimleri başta olmak üzere tüm alanlarda araştırma kültürünü desteklemeyi, bilimsel üretimi teşvik etmeyi ve insanlığa katkı sağlayacak bilgi üretimini artırmayı temel bir sorumluluk olarak görmektedir. Tıp Fakültemizin bu değerli TÜBİTAK başarısı hem bilimsel yetkinliğimizin hem de araştırma altyapımızın geldiği seviyeyi göstermesi açısından son derece değerlidir. Bu proje, yalnızca bilim dünyasına değil, tıpkı vakitte temel bilimlerde akademik meslek yapmayı hedefleyen öğrencilerimize de kıymetli katkılar sunacaktır" dedi.
Rektör Topal, ayrıyeten proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Küçüksayan’ın başta olmak üzere projede vazife alan akademik grubu tebrik ederek Kastamonu Üniversitesi’nin bilimsel üretim kapasitesine sundukları katkı için teşekkür etti.