Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya’dan İdmanyurdu’na Destek - Karabük Haber Postası
VVVV 3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Ağustos, 2025 12:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya’dan İdmanyurdu’na Destek

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük İdman Yurdu Futbol Kulübü’ne destek amacıyla 1078 adet destek kartı satın aldı.

Kulüp yönetiminden yapılan açıklamada, Başkan Çetinkaya’ya teşekkür edilerek, “Bu örnek duruşun tüm Karabük’e ilham olmasını diliyoruz. Karabük İdman Yurdu, bu şehrin ortak değeridir. Siz de destek kartınızı alarak bu büyük aileye katkıda bulunabilir, şehrimizin takımına güç verebilirsiniz.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Gelin, Karabük için el ele verelim. Çünkü biz birlikte daha güçlüyüz.” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basin karti12
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 17:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın Kartı Resmi Kimliktir: Çiftçi’den Kolluk Kuvvetlerine Net Talimat

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, basın kartının resmi kimlik niteliğine ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, kolluk kuvvetlerine yönelik dikkat çeken bir talimat verdi.

Bakan Çiftçi, basın kartının yalnızca mesleki bir belge değil, aynı zamanda resmi kimlik belgesi olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Kartı Resmi Kimlik Statüsünde

Açıklamada, basın kartının gazetecilere mesleki faaliyetlerini yürütürken çeşitli yetki ve kolaylıklar sağladığı belirtilirken, bu kartların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verildiği ifade edildi.

13 Ekim 2022 tarihinde Basın Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte basın kartının “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğunun açıkça hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Tüm Kurumlar Tarafından Geçerli

Basın Kartı Yönetmeliği’ne de dikkat çekilen açıklamada, basın kartlarının tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi gereken bir kimlik belgesi olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda basın kartlarının kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kolluk Kuvvetlerine Açık Talimat

Bakan Çiftçi, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimleri tarafından ayrıca bir kimlik belgesi talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklama, sahada görev yapan gazeteciler açısından önemli bir güvence olarak değerlendirilirken, basın özgürlüğü ve kamusal denetim açısından da kritik bir adım olarak yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin