Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, belediyenin adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı uyardı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 20:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, belediyenin adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı uyardı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, son günlerde kendisi ve başkan yardımcısı ile belediyenin ismini kullanarak vatandaşları telefonla arayıp dolandırmaya çalışan şahıslara karşı yasal süreç başlattıklarını belirterek, bu tür girişimlerin tamamen dolandırıcılık amacı taşıdığını ve kurumla hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük’te yaşayan vatandaşları ve esnafı telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtıp Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın da bilgileri olduğunu belirterek para talebinde bulundu. Dolandırıcılar ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak yardım malzemeleri için bir firma ile anlaşıldığını rakamın 30 bin lira olduğunu ve diledikleri oranda bağış yapmalarını ve verecekleri IBAN numarasına para göndermelerini talep etti.

Kentte yaşayan bir vatandaş da kendisine gelen telefonun tuzak olduğunu anlayarak dolandırıcılarla olan görüşmeyi yanındaki arkadaşına kayıt altına aldırdı. Görüntü kaydında; kendisini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtan şahıs, vatandaştan vereceği IBAN numarasına para göndermesini talep ediyor. Vatandaşta parayı belediyenin resmi hesabına bağış olarak göndermek istemesi üzerine, kendilerine verecekleri makbuzunda gider olarak kullanılacağını ve resmi olarak kullanılacağını hatta bununla ilgili ayrıca program yapacaklarını söylemesi dikkat çekti.

Vatandaş IBAN numarasını isteyerek, ayrıca ziyaret etmek istediğini de ilettiği dolandırıcı, toplantıları olduğunu ve akşama doğru müsait olunca kendisini arayacağını söyleyerek görüşmeyi sonlandırdı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise, yaşanan olay üzerine yaptığı açıklamada kendinin ve belediyenin adı kullanılarak vatandaşlardan para talep edildiği üzülerek öğrendiğini belirterek, “Bu tür talepler kesinlikle gerçeği yansıtamamaktadır ve tamamen dolandırıcılık amacı taşımaktadır. Ne şahsım ne de belediyemizin diğer yöneticileri bu tür bir talepte bulunmaz ve böyle bir yöntemle hiçbir yardım yada bağış kampanyası düzenlenmez. Dolandırıcıların bu tür yöntemlerle sizleri mağdur etmesine asla izin vermeyiz. Bu tür durumlarda mutlaka ilgili mercilere ve kolluk kuvvetlerine bilgi verin” uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Nisan, 2026 15:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yabancı uyruklulara kumar operasyonu

Karabük’te İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kumar oynanmasının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir adrese operasyon düzenlendi.

Kayabaşı Mahallesi’nde belirlenen ikamette yabancı uyruklu şahısların kumar oynadığı tespit edildi. Yapılan fiziki takip ve saha çalışmaları sonucunda adrese gerçekleştirilen operasyonda 19 yabancı uyruklu şahıs kumar oynarken yakalandı.

Şahıslara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 34. maddesi gereğince toplam 220 bin 476 lira idari para cezası uygulanırken, “kumar oynanmasına yer ve imkân sağlamak” suçundan 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Adreste yapılan aramalarda 3 deste poker kâğıdı, zar çubuğu, 2 adet zar ile birlikte 170 bin 900 lira, 2 bin 850 dolar ve 400 euro olmak üzere toplam 320 bin 380 lira karşılığı para ele geçirildi ve söz konusu paraya el konuldu.

Emniyet yetkilileri, şehir genelinde kamu düzenini bozan ve vatandaşları mağdur eden suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin