Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 20:51 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, belediyenin adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı uyardı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, son günlerde kendisi ve başkan yardımcısı ile belediyenin ismini kullanarak vatandaşları telefonla arayıp dolandırmaya çalışan şahıslara karşı yasal süreç başlattıklarını belirterek, bu tür girişimlerin tamamen dolandırıcılık amacı taşıdığını ve kurumla hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük’te yaşayan vatandaşları ve esnafı telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtıp Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın da bilgileri olduğunu belirterek para talebinde bulundu. Dolandırıcılar ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak yardım malzemeleri için bir firma ile anlaşıldığını rakamın 30 bin lira olduğunu ve diledikleri oranda bağış yapmalarını ve verecekleri IBAN numarasına para göndermelerini talep etti.

Kentte yaşayan bir vatandaş da kendisine gelen telefonun tuzak olduğunu anlayarak dolandırıcılarla olan görüşmeyi yanındaki arkadaşına kayıt altına aldırdı. Görüntü kaydında; kendisini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtan şahıs, vatandaştan vereceği IBAN numarasına para göndermesini talep ediyor. Vatandaşta parayı belediyenin resmi hesabına bağış olarak göndermek istemesi üzerine, kendilerine verecekleri makbuzunda gider olarak kullanılacağını ve resmi olarak kullanılacağını hatta bununla ilgili ayrıca program yapacaklarını söylemesi dikkat çekti.

Vatandaş IBAN numarasını isteyerek, ayrıca ziyaret etmek istediğini de ilettiği dolandırıcı, toplantıları olduğunu ve akşama doğru müsait olunca kendisini arayacağını söyleyerek görüşmeyi sonlandırdı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise, yaşanan olay üzerine yaptığı açıklamada kendinin ve belediyenin adı kullanılarak vatandaşlardan para talep edildiği üzülerek öğrendiğini belirterek, “Bu tür talepler kesinlikle gerçeği yansıtamamaktadır ve tamamen dolandırıcılık amacı taşımaktadır. Ne şahsım ne de belediyemizin diğer yöneticileri bu tür bir talepte bulunmaz ve böyle bir yöntemle hiçbir yardım yada bağış kampanyası düzenlenmez. Dolandırıcıların bu tür yöntemlerle sizleri mağdur etmesine asla izin vermeyiz. Bu tür durumlarda mutlaka ilgili mercilere ve kolluk kuvvetlerine bilgi verin” uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kamyon ve otomobile carpan arac takla atti 2 yarali jTzHZg2d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kamyon ve otomobile çarpan araç takla attı: 2 yaralı

DÜZCE (İHA) – Düzce Kuzey Çevre Yolu Muncurlu Köyü Köprüsü üzerinde meydana gelen kazada, bir araç önce kamyona, ardından ise başka bir otomobile çarparak takla attı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Kuzey Çevre Yolu Muncurlu Köprüsü üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Akçakoca istikametine seyir halinde olan 81 AEN 374 plakalı Opel marka otomobil, köprü üzerinde Fındıklı Aksu köyü istikametine gitmekte olan 81 EN 120 plakalı kamyona, ardından da 81 FP 234 plakalı Toyota marka otomobile çarparak takla attı. Kazada, isimleri henüz öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin