Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Ağustos, 2022 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük, Barınmada Lider İller Arasında

Karabük, Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK)  ait  Yurtlarında 11 Bin 538, Özel Yurt-Pansiyonlarda 8 Bin 663 Olmak Üzere Toplamda 20 Bin 201 Öğrenci Barındırma Kapasitesine Sahip.

Vali Fuat Gürel Başkanlığında, 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesi Karabük Üniversitesini tercih eden öğrencilerimizin konaklayacağı yurtların durumu, ulaşımda karşılaşılan sorunlar ve güvenlikle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Vali Gürel ve Katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven; Karabük Üniversitesine kayıtlı yaklaşık 48 Bin öğrenci bulunduğunu, bunların yaklaşık olarak 11 bininin ise uluslararası öğrenci olduğunu, Karabük’te  4 Bin 985 Erkek ve 6 Bin 553 Kız olmak üzere 11 Bin 538 öğrenciyi  KYK Yurtlarında barındıracak yatak kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

İl Müdürü Güven, 2 Bin 487 Erkek ve 2 Bin 959 Kız olmak üzere 5 Bin 446 boş kapasitelerinin olduğunu ifade ederek, “İlimizde hizmet veren 37 adet Özel Yurt ve Pansiyon bulunuyor.  Özel yurtların toplam kapasitesi  8 Bin 663, özel barınma hizmeti veren işletme sayısı açısından  İlimiz Türkiye genelinde 13. İl, kapasite açısından da 7. İl konumunda” dedi.

Toplantı, İl  genelinde 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesinde il merkezi ve ilçelerdeki KYK yurtlarının  kontenjanları, kayıt döneminde ve öncesinde yapılacak çalışmalar ile öğrencilerin  mağdur olmaması için hayata geçirilecek tedbirlerin değerlendirilmesi ile sona erdi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya;  Vali Fuat Gürel’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhammed Akın, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mustafa Yaşar, İlçe Kaymakamlarımız, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yüksekokul Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin