Reklam
Reklam

Karabük, Barınmada Lider İller Arasında

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Ağustos, 2022 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük, Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK)  ait  Yurtlarında 11 Bin 538, Özel Yurt-Pansiyonlarda 8 Bin 663 Olmak Üzere Toplamda 20 Bin 201 Öğrenci Barındırma Kapasitesine Sahip.

Vali Fuat Gürel Başkanlığında, 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesi Karabük Üniversitesini tercih eden öğrencilerimizin konaklayacağı yurtların durumu, ulaşımda karşılaşılan sorunlar ve güvenlikle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Vali Gürel ve Katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven; Karabük Üniversitesine kayıtlı yaklaşık 48 Bin öğrenci bulunduğunu, bunların yaklaşık olarak 11 bininin ise uluslararası öğrenci olduğunu, Karabük’te  4 Bin 985 Erkek ve 6 Bin 553 Kız olmak üzere 11 Bin 538 öğrenciyi  KYK Yurtlarında barındıracak yatak kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

İl Müdürü Güven, 2 Bin 487 Erkek ve 2 Bin 959 Kız olmak üzere 5 Bin 446 boş kapasitelerinin olduğunu ifade ederek, “İlimizde hizmet veren 37 adet Özel Yurt ve Pansiyon bulunuyor.  Özel yurtların toplam kapasitesi  8 Bin 663, özel barınma hizmeti veren işletme sayısı açısından  İlimiz Türkiye genelinde 13. İl, kapasite açısından da 7. İl konumunda” dedi.

Toplantı, İl  genelinde 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesinde il merkezi ve ilçelerdeki KYK yurtlarının  kontenjanları, kayıt döneminde ve öncesinde yapılacak çalışmalar ile öğrencilerin  mağdur olmaması için hayata geçirilecek tedbirlerin değerlendirilmesi ile sona erdi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya;  Vali Fuat Gürel’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhammed Akın, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mustafa Yaşar, İlçe Kaymakamlarımız, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yüksekokul Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Vücudu köpek tarafından parçalanan Yunus’un ilk duruşması görüldü: “Adaletin yerini bulmasını istiyorum”

vucudu kopek tarafindan parcalanan yunusun ilk durusmasi goruldu adaletin yerini bulmasini istiyorum hpYXDTLr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da köpek saldırısı sonucu omzunun bir bölümü kopan 12 yaşındaki Yunus Aksoy’un yaralanmasına ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Karşı tarafın duruşmaya katılmaması üzerine dava ileri bir tarihe ertelenirken, mahkeme sonrası konuşan Yunus, “Bu köpek olayı rüyalarıma giriyor. Bazen uyuyamıyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

25 Temmuz 2025 Cuma günü saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, arkadaşının evinin önünde top oynayan Yunus Aksoy, bisikletiyle eve dönmek isterken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Köpek, kaçmaya çalışan çocuğu önce kalçasından, ardından sırtından ve son olarak da omzundan ısırdı. Omzundaki et parçası kopan ve ağır yaralanan Yunus, Çarşamba Devlet Hastanesi’ne, ardından Samsun Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Aylar süren tedavi ve enfeksiyonla mücadelenin ardından yeniden sağlığına kavuşan Yunus Aksoy’un yaralanmasına ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Mahkemede yaşadıklarını anlatan Yunus, adalet istedi.

“Karşı tarafın ağır bir ceza almasını istiyorum”

Mahkeme sonrası konuşan Yunus Aksoy, “Arkadaşımla camide buluşmuştuk. Beni evine çağırdı. Evine gittik ve top oynuyorduk. Biraz zaman geçtikten sonra ben eve gitmek istedim. Bisikletime binerken arkamdan hızlıca bir köpek geldi. Beni kovalamaya başladı. Kaçtım ama kurtulamadım. Bu köpek olayı rüyalarıma giriyor. Bazen uyuyamıyorum. Köpeklere korkarak yaklaşıyorum. Omzum bazen ağrıyor. Karşı tarafın ağır bir ceza almasını istiyorum. Hayallerimle oynandı. Ben şu an bir şey yapamıyorum. Bir zaman arkadaşlarımla oynayamadım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

“Adalet yerini bulsun diyorum. Adalete güveniyorum”

Baba Salim Aksoy ise, “Olan benim çocuğuma oldu. Çocuğumun kolu kolay iyileşmiyor. Devamlı sol tarafına yatıyor. Okulda öğretmenleri voleybol oynatarak sağ kolunu biraz açtılar ama eskisi gibi olur mu? Olmaz. Adalet yerini bulsun diyorum. Adalete güveniyorum. Bir gün aramadılar. İnsan bir sahip çıkar. Karşı tarafın da evladı var. Kaç aydan beri çalışamıyorum. Çocuklarımın peşinde, çocuğumun tedavisiyle uğraşıyorum. İki ay Yunus’un peşinden koştum ve Allah’a şükürler olsun onu iyileştirdim. Ben inşaatta çalışan bir işçiyim. İstediğim gibi çalışamadım” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin