Karabük Postası tarafından
10 Ağustos, 2022 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük, Barınmada Lider İller Arasında

Karabük, Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK)  ait  Yurtlarında 11 Bin 538, Özel Yurt-Pansiyonlarda 8 Bin 663 Olmak Üzere Toplamda 20 Bin 201 Öğrenci Barındırma Kapasitesine Sahip. Vali Fuat Gürel Başkanlığında, 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesi Karabük Üniversitesini tercih eden öğrencilerimizin konaklayacağı yurtların durumu, ulaşımda karşılaşılan sorunlar ve güvenlikle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Gürel ve Katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven; Karabük Üniversitesine kayıtlı yaklaşık 48 Bin öğrenci bulunduğunu, bunların yaklaşık olarak 11 bininin ise uluslararası öğrenci olduğunu, Karabük'te  4 Bin 985 Erkek ve 6 Bin 553 Kız olmak üzere 11 Bin 538 öğrenciyi  KYK Yurtlarında barındıracak yatak kapasitesine sahip olduklarını söyledi. İl Müdürü Güven, 2 Bin 487 Erkek ve 2 Bin 959 Kız olmak üzere 5 Bin 446 boş kapasitelerinin olduğunu ifade ederek, "İlimizde hizmet veren 37 adet Özel Yurt ve Pansiyon bulunuyor.  Özel yurtların toplam kapasitesi  8 Bin 663, özel barınma hizmeti veren işletme sayısı açısından  İlimiz Türkiye genelinde 13. İl, kapasite açısından da 7. İl konumunda" dedi. Toplantı, İl  genelinde 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesinde il merkezi ve ilçelerdeki KYK yurtlarının  kontenjanları, kayıt döneminde ve öncesinde yapılacak çalışmalar ile öğrencilerin  mağdur olmaması için hayata geçirilecek tedbirlerin değerlendirilmesi ile sona erdi. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya;  Vali Fuat Gürel’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhammed Akın, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mustafa Yaşar, İlçe Kaymakamlarımız, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yüksekokul Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, kampüs ve öğrenci ihtiyaçlarını yerinde gözlemledi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, kampüs genelindeki yenileme ve altyapı çalışmalarını sahada inceledi.
Ziyaret çerçevesinde öğrencilerin akademik ve sosyal yaşama yönelik beklentileri de değerlendirildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Merkez Kampüs’te yürütülen yenileme, modernizasyon ve fiziki iyileştirme çalışmalarını kapsamlı bir saha gezisiyle inceledi. Üniversitenin eğitim-öğretim ortamlarını güçlendirmeyi amaçlayan çalışmaların son durumuna ilişkin yetkililerden bilgi alındı.
Fakülte birimlerinde sürdürülen düzenlemeleri yerinde gören Kırışık, mekânların daha işlevsel ve verimli kullanımına yönelik süreci değerlendirdi.
Rektör Kırışık’ın kampüs turu, Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ayyıldızlı Stadyumu ile kampüsün çeşitli bölgelerinde devam eden çevre düzenleme ve altyapı çalışmalarını da kapsadı. Üniversite genelinde yürütülen iyileştirme çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda devam ettiği bildirildi.
Öğrenci görüş ve talepleri değerlendirildi
Saha incelemeleri sırasında öğrencilerle de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, kampüs yaşamına ilişkin öneri, talep ve değerlendirmeleri öğrencilerden dinledi. Görüşmede akademik süreçlerden sosyal alanlara, ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarından kampüs hizmetlerine kadar pek çok konuda öğrencilerin beklentileri ele alındı.
Rektör Kırışık, üniversite yönetimi olarak öğrencilerin akademik başarılarını destekleyen, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan ve kampüs yaşamını daha nitelikli hâle getiren projelere öncelik verdiklerini vurguladı. Öğrencilerden gelen geri bildirimlerin, planlanan iyileştirme çalışmalarında önemli bir yol gösterici niteliği taşıdığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin