Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2024 00:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük-Ankara karayolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı

Karabük merkez ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkisini artırırken, Karabük-Ankara karayolu kar yağışı sonrası ulaşıma kapandı.

Eskipazar ilçesine bağlı Kemikli rampalarında akşam üzeri kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini artırırken, Karayolları ekipleri ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma tuzlama çalışması başlattı. Ovacık ilçesi karayolunda da kar yağışı etkili olurken, bazı araçlar yolda kaldı. Ekipler yolda kar küreme ve temizleme çalışması başlatırken, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinde de akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Eflani ilçesinde de kar yağışı etkili olurken, şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Karabük’ün 2000 rakımıyla en yüksek tepesi olan Keltepe’de de kar yağışı etkisini artırdı. Keltepe Kayak Merkezi’nin de bulunduğu bölgede kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Karabük-Gerede kara yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle yol trafiğe kapandı. Sürücüler, gişelerden sonra kar yağışı nedeniyle yolun kapandığını, 1,5 saattir yolda mahsur kaldıklarını belirtti. Vatandaşlar, Karabük-Ankara kara yolunun tamamen ulaşıma kapandığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin