Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlıklı hayatı teşvik eden çalışmalarıyla kentin birinci ve tek “Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri” sertifikası almaya hak kazandı.
Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı tarafından yürütülen program çerçevesinde, yaptıkları hazırlıklar, yenilikler ve teşebbüsler sonucunda, ‘Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Sertifikası’nı almaya hak kazandı.
Sertifika, Vilayet Sıhhat Müdürü Op.Dr.İsmail Kara tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Taylan Çebi’ye takdim edildi.
Kamu ve özel bölüm iş yerleri içerisinde Karabük’te birinci ve tek olarak almaya hak kazanılan sertifikanın iyi olmasını dileyen Kara, Çebi ve grubunu tebrik etti.
Hastanenin yalnızca sıhhat hizmeti sunmakla kalmayıp, çalışanlarının fizikî ve ruhsal sıhhatini da önemseyen bir bilim yuvası olduğunu belirten Çebi, “Bilimsel araştırmalar, beslenme ve fizikî aktivitenin iş performansı üzerindeki değerli tesirlerini göstermektedir. İstikrarlı beslenme ve tertipli antrenman, çalışanların iş memnuniyetini, güç düzeylerini ve konsantrasyonlarını artırıyor” dedi.
Bu bünyede, çalışan sıhhatini destekleyen birçok uygulama hayata geçirdiklerini tabir eden Çebi, hastanenin bu muvaffakiyetle Karabük’teki birinci ve tek ‘Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen Hastane’ olarak kaydedildiğini vurguladı.


Karabük ADSEAH ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri’ sertifikasını aldı
Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı
Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.
Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler

