Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlıklı hayatı teşvik eden çalışmalarıyla kentin birinci ve tek “Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri” sertifikası almaya hak kazandı.
Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı tarafından yürütülen program çerçevesinde, yaptıkları hazırlıklar, yenilikler ve teşebbüsler sonucunda, ‘Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Sertifikası’nı almaya hak kazandı.
Sertifika, Vilayet Sıhhat Müdürü Op.Dr.İsmail Kara tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Taylan Çebi’ye takdim edildi.
Kamu ve özel bölüm iş yerleri içerisinde Karabük’te birinci ve tek olarak almaya hak kazanılan sertifikanın iyi olmasını dileyen Kara, Çebi ve grubunu tebrik etti.
Hastanenin yalnızca sıhhat hizmeti sunmakla kalmayıp, çalışanlarının fizikî ve ruhsal sıhhatini da önemseyen bir bilim yuvası olduğunu belirten Çebi, “Bilimsel araştırmalar, beslenme ve fizikî aktivitenin iş performansı üzerindeki değerli tesirlerini göstermektedir. İstikrarlı beslenme ve tertipli antrenman, çalışanların iş memnuniyetini, güç düzeylerini ve konsantrasyonlarını artırıyor” dedi.
Bu bünyede, çalışan sıhhatini destekleyen birçok uygulama hayata geçirdiklerini tabir eden Çebi, hastanenin bu muvaffakiyetle Karabük’teki birinci ve tek ‘Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen Hastane’ olarak kaydedildiğini vurguladı.


Karabük ADSEAH ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri’ sertifikasını aldı
Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.
Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

