Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlıklı hayatı teşvik eden çalışmalarıyla kentin birinci ve tek “Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri” sertifikası almaya hak kazandı.
Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı tarafından yürütülen program çerçevesinde, yaptıkları hazırlıklar, yenilikler ve teşebbüsler sonucunda, ‘Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Sertifikası’nı almaya hak kazandı.
Sertifika, Vilayet Sıhhat Müdürü Op.Dr.İsmail Kara tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Taylan Çebi’ye takdim edildi.
Kamu ve özel bölüm iş yerleri içerisinde Karabük’te birinci ve tek olarak almaya hak kazanılan sertifikanın iyi olmasını dileyen Kara, Çebi ve grubunu tebrik etti.
Hastanenin yalnızca sıhhat hizmeti sunmakla kalmayıp, çalışanlarının fizikî ve ruhsal sıhhatini da önemseyen bir bilim yuvası olduğunu belirten Çebi, “Bilimsel araştırmalar, beslenme ve fizikî aktivitenin iş performansı üzerindeki değerli tesirlerini göstermektedir. İstikrarlı beslenme ve tertipli antrenman, çalışanların iş memnuniyetini, güç düzeylerini ve konsantrasyonlarını artırıyor” dedi.
Bu bünyede, çalışan sıhhatini destekleyen birçok uygulama hayata geçirdiklerini tabir eden Çebi, hastanenin bu muvaffakiyetle Karabük’teki birinci ve tek ‘Beslenme Dostu ve Fizikî Aktiviteyi Destekleyen Hastane’ olarak kaydedildiğini vurguladı.


Karabük ADSEAH ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri’ sertifikasını aldı
İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü
Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.
Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.
Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

