Birkarabuklü
•Adalet sarayı yapmakla bir ülke adaleti tahsis edemiyor maalesef. Türkiyede adalet diye bir olgu yoktur.
Karabük Merkez Yeni Mahalle Spor Kompleksi karşısında bulunan, Devlet Demir Yolları’na ait ve Karabük Adliyesine tahsis edilen 21 bin metrekarelik arazide sondaj çalışmaları başladı.
Yaklaşık iki yıl önce tabela dikilen ve yapımı planlanan Karabük Adalet Sarayı için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2023 yılının Eylül ayında yaptığı açıklamada, proje ile ilgili detayları paylaşmıştı. Tunç, Safranbolu Adliyesi'nin tamamlandığını ve Karabük Adliyesi'nin yatırım programına alındığını belirterek, “Karabük'e yeni bir adliye binası kazandıracağız. Arsa tahsisi tamamlandı. 2024 yılında yatırım programına alındığında hızlıca projeyi tamamlayarak Karabük'e yakışır bir adalet sarayı inşa edeceğiz,” ifadelerini kullanmıştı.
2025 yılının ilk aylarında başlayan sondaj çalışmaları, Karabük Adalet Sarayı’nın yapımı için ilk somut adım olarak dikkat çekiyor.
Bartın’da 2 ay evvel kauçuk fabrikasında işe başlayan 38 yaşımdaki özgür Çelik, forkliftten düşerek hayatını kaybetti.
Bartın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir kauçuk fabrikasında bakım işçisi olarak çalışan 38 yaşındaki Özgür Çelik, bakımını yaptığı forkliftten düşerek ağır yaralandı. Ağır yaralanan Çelik, kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Hayatını kaybeden Çelik’in bekar olduğu ve 2 ay evvel kauçuk fabrikasında işe başladığı öğrenildi.
Birkarabuklü
•Adalet sarayı yapmakla bir ülke adaleti tahsis edemiyor maalesef. Türkiyede adalet diye bir olgu yoktur.