Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Kasım, 2021 10:16 tarihinde yayınlandı
0

Karabük 4. haftada vaka oranlarında düşüşe geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son korona virüs vaka haritasına göre Karabük 100 binde 477,39 orana geriledi.
Üç haftadır Türkiye’de en çok vaka oranına göre birinci sırada yer alan Karabük’te aşılama çalışmalarının ve denetimlerin artması ile gerileme başladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6-12 Kasım’da illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Vaka yoğunluğuna göre Karabük bir önceki haftaya göre 477,39’a geriledi.
16-22 Ekim tarihleri arasında 100 binde 552,92 oranla en yüksek vaka oranına ulaşan Karabük’te 23-20 Ekim tarihleri arasında 534,04’e, 30 Ekim – 5 Kasım tarihlerinde 536.50 ile üç hafta boyunca vaka bakımından birinci sırada yer aldı. Bakan Koca’nın yaptığı paylaşım ile 6-12 Kasım tarihleri arasındaki vaka oranları bakımından üç haftadır birinci olan Karabük 477,39 oran ile en çok vakanın görüldüğü ikinci il oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin