Karabük Postası tarafından
02 Ekim, 2021 11:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük, 2 doz aşı olmuş nüfus yüzdesinde sarı kategoride

Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" sitesinde yer alan anlık verilere göre, dün itibarıyla 53 milyon 959 bin 758 birinci doz, 44 milyon 807 bin 667 ikinci doz aşı uygulandı. Diğer dozlarla birlikte toplam sayı 110 milyon 201 oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; Karabük, en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesine göre sarı kategoride yer alırken, 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesi, 69,3 oldu. Karabük'te ise Sağlık İl Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre 163 bin 670 kişi birinci doz,143 bin 348 kişi ise ikinci doz aşı oldu. Üçüncü doz aşı olanların sayısı ise 40 bin 474. Toplam aşı olanların sayısı ise 348 bin 556 olarak verildi. Birinci doz aşı olup ikinci doz aşı bekleyenlerin sayısının 17 bin 135 olduğu ifade edilirken, 2. doz aşısının vakti gelip de  yaptırmayanların sayısının  ise 6 bin 603 olduğu belirtildi. Öte yandan Karabük’te Şimdiye kadar 189 bin 400 Biontech aşı yapılırken, 159 bin 156 doz sinovac aşısı yapıldı. Bu rakamlara göre nüfusun yüzde 83'ü birinci doz aşı olurken, iki doz aşı olanlarının oranı ise yüzde 69.3 olarak verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TEM’de can pazarı… Tüp yüklü kamyon ile minibüs çarpıştı: 16 yaralı

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde yolcu minibüsüyle tüp yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 16 kişi yaralandı.
Kaza, TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Gerede ilçesi Havullu köyü mevkiinde, Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mustafa T. idaresindeki 06 BKC 975 plakalı yolcu minibüsü ile tıpkı istikamette seyreden S.B. yönetimindeki 06 AP 0358 plakalı tüp yüklü kamyon çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle minibüs içerisinde bulunan 16 yolcu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat, itfaiye ve jandarma takımı sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalenin akabinde etraftaki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin