Kara, Sarı ve Tiryaki, Doktora Saldırıyı Kınadı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Nisan, 2015 14:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Kara, Sarı ve Tiryaki, Doktora Saldırıyı Kınadı

KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Şenol Kadir Köstekçi’ye yapılan saldırıya bir kınama da İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki ve Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kara’dan geldi.
Kara, Sarı ve Tiryaki, yaptıkları ortak açıklamada; “Evinde kalp krizi geçiren komşusuna ilkyardımda bulunan ve 112 vasıtasıyla hastaneye sevkini sağladıktan sonra tekrar yardım için hastaneye giden ve orada da bir saatten fazla tıbbi müdahalede bulunan KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Şenol Kadir KÖSTEKÇİ vefat eden hastanın yakınları tarafından fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Bu elim olaydan tüm sağlık camiamızın derin üzüntü duyduğunu belirtmek isteriz. Konu ile ilgili Başbakanımızın Sağlık Danışmanı ile Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği bizlerden bilgi almış ve ilgili hekim arkadaşımıza destek olunmasını istemişlerdir. Yedi gün 24 saat halkımıza canla başla hizmet veren sağlık çalışanlarının maruz kaldığı bu ve benzeri olayların toplum içindeki sağduyulu insanların duyarlılığı, gayreti ve bizlerin kararlı mücadelesi ile son bulacağını umut ediyoruz. Ayrıca yeni yapılan yasal düzenlemelerle bu tür davranışlara teşebbüs edenlerin gerekli hukuki karşılığı alacaklarına inanıyoruz. Başta olayın mağduru Uz. Dr. Şenol Kadir Köstekçi olmak üzere tüm sağlık camiamıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve benzer olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin