Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Kasım, 2023 21:08 tarihinde yayınlandı
0

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler oto lastikçilere akın etti

Karabük’te etkili olan kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler araçlarına kış lastiği taktırmak isteyince lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Karabük’te gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. Karla kaplanan yollarda hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kalırken, olumsuzlukla karşı karşıya kalmak istemeyen diğer sürücüler araçlarına kış lastiği taktırmak için oto lastikçilere akın etti.
Zorunlu kış lastiği uygulamasını beklemeden değişim yapmak isteyen sürücüler kuyruklar oluşturdu.
Oto lastik ustası Lütfi Uysal, kar yağışının geçen yıla göre erken gerçekleştiğini ve sürücülerin hazırlıksız yakalandığını belirterek, araç sahiplerinin bir an önce kış lastiklerini taktırmaları gerektiğini söyledi.
Uysal, yoğunluk nedeniyle mesainin geç saatlere kadar sürdüğünü kaydetti. (İHA)

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin