Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Kar yağışı sonrası tarihi yapılar beyaz örtüyle kaplandı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde ve Cittaslow kategorisinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki tarihi yapılar kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanırken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Karabük ve ilçelerinde kar yağışı gece boyu devam etti. Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla “Osmanlı’nın parmak izi” olarak adlandırılan Safranbolu ilçesinde de kar yağışı etkili oldu.

3 bin yıllık geçmişe sahip olan ilçede yer alan han, hamam, cami, çeşme ve konaklar beyaz örtüyle kaplanırken ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Dünyanın her tarafından binlerce ziyaretçi ağırlayan tarihi ilçeye gelen Uzakdoğulular da, kar yağışı ile birlikte bölgedeki doğal ve kültürel güzelliklerin birleştiği eşsiz manzaraların tadını çıkardı.

Beyaza bürünen tarihi yapılar dron ile görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukteki kavganin nedeni yol verme tartismasi cikti q6v6iJ9K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’teki kavganın nedeni “yol verme” tartışması çıktı

Karabük’te araçta bulunan 2 kişinin darbedildiği kavganın, trafikte yaşanan yol verme tartışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

100. Yıl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerin 12’si polis ekiplerince tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken 5’i çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılık ifadesinin ardından 2’si de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, yol verme tartışmasından kaynaklandığı belirlenen kavgaya karışan 12 şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 21 bin 168 lira idari para cezası uygulandığı bildirilirken, yapılan aramada 5,66 gram metamfetamin ele geçirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin