Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nde, kar yağışı sebebiyle trafik kilitlendi. Kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yolda mahsur kalırken, Karayolları Genel Müdürlüğü Kastamonu-Ankara karayolunun Kastamonu Havalimanı-Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin geçici olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibari ile etkili olan kar yağışı hayatını olumsuz etkiliyor. Kastamonu-Çankırı-Ankara karayolu üzerindeki 15 Temmuz İstiklal Tüneli, yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle ulaşıma kapandı. Ankara istikametinde seyir halinde olan araçlar, Ilgaz Dağı geçidinde mahsur kaldı. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda sürücüler kontak kapattı. Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Ilgaz Dağı geçidinde hava sıcaklığı da sıfırın altında 3 dereceye kadar düştü.
Ankara’ya gitmek isterken yolda kaldığını söyleyen sürücü Ahmet Bozkurt, “Kar yağışından dolayı Ilgaz Dağı’nda yolda kaldık. Aracımız boş, o yüzden çıkamadık. Yolu açmıyorlar. Ben, 1,5 saattir bekliyorum” dedi.
Kastamonu’dan Çankırı’ya gittiğini söyleyen Fevzi Uzun ise, “Yol kapalı olduğundan dolayı Ilgaz Dağı’nda kaldım. Çok fazla kar var. Şu anda da çok kar yağıyor. Yaklaşık ben 3 saattir burada yardım gelmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Karayolları Genel Müdürlüğü, Kastamonu Havaalanı -Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli kesiminin trafiğe kapatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Devrekani Ayrımı-Kastamonu-Ilgaz Yolu’nun 43-72 kilometreleri arası (Kastamonu Havaalanı -Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli arası) ağır taşıt trafiğine geçici olarak kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.


Kar yağışı Ilgaz Dağı’nda trafiği kilitledi, araçlar yolda mahsur kaldı
Eflani’de Felç Kalan Besici, Vadeli Sattığı Danaların Parasını Alamadığını İddia Etti
Karabük’ün Eflani ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından belden aşağısı felç kalan Cengiz Tuna, bakımını yapmakta zorlandığı için vadeli olarak sattığı 7 dananın ücretini alamadığını öne sürerek yetkililerden yardım istedi.
Olay, Eflani ilçesine bağlı Soğucak köyü Cücah Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, 9 Aralık 2022 tarihinde komşusunun cenazesine gitmek üzere yola çıkan Cengiz Tuna, gizli buzlanma nedeniyle otomobilinin kontrolünü kaybetti. Takla atan araçta ağır yaralanan Tuna’nın omuriliği zarar gördü. Geçirdiği ameliyatların ardından belden aşağısı felç kalan Tuna, tekerlekli sandalye kullanmaya başladı.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kastamonu Fizik Tedavi Hastanesi’nde uzun süre tedavi gören Tuna’nın ailesi de bu süreçte büyük zorluklar yaşadı. Ailenin en büyük çocuğu olan ve lise 10. sınıfta eğitim gören kızı, babasının bakımını üstlenebilmek ve hayvanlarla ilgilenebilmek için örgün eğitimini bırakarak açık liseye geçti.
Yaşadığı mağduriyeti anlatan Cengiz Tuna, hayvanların bakımını yapmakta zorlandıkları için ellerindeki 7 danayı satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Tuna, “Geçirdiğim kaza sonucu felç kaldım. Hayvanlarımıza bakmakta zorlandığımız için Pınarbaşılı F.T. isimli şahsa, Kurban Bayramı’nda ödenmek şartıyla 7 danamızı teslim ettik. Ancak aradan geçen zamana rağmen paramızı alamadık. Zaten yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı durumdayım. Bir de bu şekilde mağdur edilmemiz bizi daha da zor durumda bıraktı” dedi.
Danaların bedelinin ödenmediğini iddia eden Tuna, jandarma ekiplerine ve yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetinin giderilmesini istedi. Tuna, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.


