Reklam
Reklam

Kar yağışı Ilgaz Dağı’nda trafiği kilitledi, araçlar yolda mahsur kaldı

kar yagisi ilgaz daginda trafigi kilitledi araclar yolda mahsur kaldi zidbWv3H
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nde, kar yağışı sebebiyle trafik kilitlendi. Kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yolda mahsur kalırken, Karayolları Genel Müdürlüğü Kastamonu-Ankara karayolunun Kastamonu Havalimanı-Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin geçici olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Kastamonu’da akşam saatleri itibari ile etkili olan kar yağışı hayatını olumsuz etkiliyor. Kastamonu-Çankırı-Ankara karayolu üzerindeki 15 Temmuz İstiklal Tüneli, yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle ulaşıma kapandı. Ankara istikametinde seyir halinde olan araçlar, Ilgaz Dağı geçidinde mahsur kaldı. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda sürücüler kontak kapattı. Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Ilgaz Dağı geçidinde hava sıcaklığı da sıfırın altında 3 dereceye kadar düştü.

Ankara’ya gitmek isterken yolda kaldığını söyleyen sürücü Ahmet Bozkurt, “Kar yağışından dolayı Ilgaz Dağı’nda yolda kaldık. Aracımız boş, o yüzden çıkamadık. Yolu açmıyorlar. Ben, 1,5 saattir bekliyorum” dedi.

Kastamonu’dan Çankırı’ya gittiğini söyleyen Fevzi Uzun ise, “Yol kapalı olduğundan dolayı Ilgaz Dağı’nda kaldım. Çok fazla kar var. Şu anda da çok kar yağıyor. Yaklaşık ben 3 saattir burada yardım gelmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Karayolları Genel Müdürlüğü, Kastamonu Havaalanı -Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli kesiminin trafiğe kapatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Devrekani Ayrımı-Kastamonu-Ilgaz Yolu’nun 43-72 kilometreleri arası (Kastamonu Havaalanı -Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli arası) ağır taşıt trafiğine geçici olarak kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Tosya Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz Amasya gezisi

tosya belediyesinden kadinlara ucretsiz amasya gezisi e3LQqfhb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tosya Belediyesi tarafından kadınlara yönelik düzenlenecek Amasya kültür gezisinin başvuruları başladı.

Tosya Belediyesi tarafından yoğun ilgi gören kültür gezilerine bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda kadınlara özel olarak düzenlenen ücretsiz Amasya kültür gezisi ile katılımcılar, şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya’nın tarihi sokaklarını, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihi dokusu, şehzadeler mirası, Yeşilırmak manzarası ve asırlara uzanan kültürel birikimiyle Anadolu’nun önemli şehirlerinden biri olan Amasya’ya düzenlenecek gezi kapsamında kadınlar hem tarihi mekanları ziyaret edecek hem de kültürel bir yolculuk yaşayacak.

Gezi programının ilk kafilesi 21 Haziran Pazar günü saat 08.30’da Tosya Şehirler Arası Otobüs Terminali’nden hareket edecek. Programa 17 yaş ve üzeri kadın vatandaşlar katılabilecek.

Geziye katılmak isteyen vatandaşlar başvurularını belediyenin Hilal Masa Birimi’nden, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nden veya Tosya Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden yapabilecek.

Tosya Belediyesi, şehzadeler şehri Amasya’nın tarihi sokaklarını, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen tüm kadın vatandaşları tamamen ücretsiz olarak düzenlenen gezi programına katılmaya davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin