Kastamonu’nun İnebolu, Küre ve Bozkurt ilçelerindeki köylerde kar yağışı sebebiyle mahsur kalan 3 hasta, takımların saatler süren çalışması ile hastaneye ulaştırıldı.
Kastamonu’da dün gece saatlerinde tesirli olan ağır kar yağışı sebebiyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi takımlarını sürdürüyor. Yolları ulaşıma kapanan hastalar için ise seferber olundu. Dün gece saatlerinde İnebolu ilçesine bağlı Çubuk, Bozkurt ilçesi Dursun köyü ve Küre ilçesi Çaybükü köyünde hastalanan 3 vatandaş, Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi, UMKE ve AFAD takımlarının saatlerce süren çalışması sonucunda hastaneye ulaştırılabildi.
Kastamonu Valisi Meftun Kollu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, fedakarca çalışarak hastalara ulaşan grupları tebrik etti.


Kar sebebiyle köylerinde mahsur kalan hastalar için ekipler seferber oldu
TEM’in Düzce geçişinde arefe günü trafik akıcı ilerliyor
Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek için yola çıkan sürücüler, TEM Otoyolu’nun Düzce geçişinde rahat bir yolculuk yapıyor.
Bayram arefesinde yola koyulan tatilcilerin otoyolun özellikle Ankara istikametinde oluşturduğu hareketlilik, önceki bayramların aksine akıcı seyirde ilerliyor. Güzergah boyunca araç sayısında dönemsel artış gözlense de ulaşımda herhangi bir aksama veya trafik sıkışıklığı yaşanmıyor. Otoyolun Düzce geçişindeki bu rahat trafik akışı, dron ile havadan da görüntülendi.
Bölgede görev yapan trafik ve karayolları ekipleri, sürücüleri hız limitlerine uymaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyor.
Öte yandan yetkililer, otoyoldaki sakinliğin mesai saati bitimi olan 17.00’den itibaren yerini kısmi bir hareketliliğe bırakabileceğini değerlendiriyor.

