Kar sebebiyle köylerinde mahsur kalan hastalar için ekipler seferber oldu - Karabük Haber Postası
kar sebebiyle koylerinde mahsur kalan hastalar icin ekipler seferber oldu HGUMhXhi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kar sebebiyle köylerinde mahsur kalan hastalar için ekipler seferber oldu

Kastamonu’nun İnebolu, Küre ve Bozkurt ilçelerindeki köylerde kar yağışı sebebiyle mahsur kalan 3 hasta, takımların saatler süren çalışması ile hastaneye ulaştırıldı.

Kastamonu’da dün gece saatlerinde tesirli olan ağır kar yağışı sebebiyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi takımlarını sürdürüyor. Yolları ulaşıma kapanan hastalar için ise seferber olundu. Dün gece saatlerinde İnebolu ilçesine bağlı Çubuk, Bozkurt ilçesi Dursun köyü ve Küre ilçesi Çaybükü köyünde hastalanan 3 vatandaş, Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi, UMKE ve AFAD gruplarının saatlerce süren çalışması sonucunda hastaneye ulaştırılabildi.

Kastamonu Valisi Meftun Kollu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, fedakarca çalışarak hastalara ulaşan takımları tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaaxxax
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 21.04.2026 14:48
0
0

PROJELER DEVAM EDECEK Mİ?  

VALİ YAVUZ’UN BAŞLATTIĞI PROJELERİN GELECEĞİ MERAK KONUSU

Karabük’te görev yaptığı süre boyunca hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken ve kısa sürede vatandaşların takdirini kazanan Vali Mustafa Yavuz’un Adana’ya atanmasının ardından, başlatılan çalışmaların akıbeti kamuoyunda merak edilmeye başlandı.

Görev süresi boyunca yoğun mesai temposuyla öne çıkan Yavuz, günün her saatinde sahada olması ve vatandaşla doğrudan temas kurmasıyla biliniyordu. Bu yaklaşım, Karabük’te kamu hizmetlerinin daha etkin ve hızlı yürütülmesine katkı sağladı.

ÖRNEK PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ

Yavuz döneminde uygulamaya konulan “Tabiat Karabük”, “İşte Birlik Güçte Birlik (Kamu-STK İş Birliği)”, “Eğitim Kenti Karabük” ve özellikle “Vatandaş Memnuniyetini Ölçme ve Artırma Projesi”, kentte önemli dönüşümlere öncülük etti. Bu projeler, hem yerel yönetim anlayışına yeni bir soluk getirdi hem de Türkiye genelinde örnek gösterilen uygulamalar arasında yer aldı.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİNDE DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla yürütülen memnuniyet projesi kapsamında, kamu hizmetlerinin kalitesi doğrudan ölçüldü. Vatandaşlarla yapılan görüşmelerde hizmetlere ilişkin geri bildirimler titizlikle değerlendirildi.

Valilik verilerine göre 2024 yılında 9 bin 543 kişi telefonla aranırken, 5 bin kişiyle görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sonucunda 663 teşekkür, 404 şikâyet ve 552 talep ile öneri kaydedildi.

2025 yılında ise proje kapsamı genişletildi. 11 bin 560 kişi aranırken, 6 bin 475 kişiyle birebir görüşme yapıldı. Teşekkür sayısı bin 435’e yükselirken, 569 şikayet ve 671 talep ile öneri alındı. Ayrıca kamu kurumlarına yönelik 45 başarı ve teşekkür belgesi verildi.

GÖZLER 2026 YILINDA

Vali Yavuz’un Karabük’ten ayrılmasının ardından, söz konusu projelerin devam edip etmeyeceği şehirde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar, mevcut çalışmaların sürdürülmesinin yanı sıra yeni projelerin de hayata geçirilmesini bekliyor.

Yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, projelerin aynı kararlılıkla devam etmesi halinde 2026 yılı sonunda hem katılım hem de memnuniyet oranlarında artış yaşanabileceği öngörülüyor.

Kamu hizmetlerinin denetlenmesi ve vatandaş memnuniyetinin artırılması açısından büyük önem taşıyan bu çalışmaların yeni dönemde nasıl şekilleneceği ise merakla bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin