Kar nedeniyle seraları çöken çiftçinin 60 senelik emeği heba oldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
kar nedeniyle seralari coken ciftcinin 60 senelik emegi heba oldu ayMB2qH4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kar nedeniyle seraları çöken çiftçinin 60 senelik emeği heba oldu

Bayburt’ta ağır kar yağışının akabinde 50 küsur yıldır çiftçilikle uğraşan İsmail Öksüz’ün seraları çöktü. 3 serası da büsbütün yıkılan Öksüz’ün yaklaşık 60 yıllık emeği heba oldu. Yıkılan seralarına uzaktan bakan 75 yaşındaki çiftçi Öksüz, duygusal anlar yaşadı.

Bayburt’a 34 kilometre uzaklıktaki Aslandede köyünde zerzevat, meyve yetiştiriciliği yapan, yarım asrı aşkın vakittir çiftçilikle uğraşan İsmail Öksüz’e ilişkin 3 sera, karın yüküne dayanamayarak yıkıldı. Sabah uyandığında gördüğü görünüm karşısında şoke olan Öksüz, gönül verdiği çiftçilik işini artık yapamayacağını belirterek, büyük hüzün duyduğunu lisana getirdi.

“Ata tohumu memleket meselesi” diyerek cet tohumlarının devamı için çabalayan Öksüz’ün cet tohumları da çöken seranın altında kaldı. Cet tohumundan 7-8 çeşit fasulyeyi, 6 çeşit biberi, 4 çeşit salata-domatesi, 3 çeşit karpuzu serasında deneme yanılma yoluyla yetiştiren Öksüz, en büyük kederinin tohumların sera altında kalması olduğunu söyledi.

“İnsanın 60 yıl emek verdiği bir şeyi bir anda kaybetmesi ne kadar acıymış”

Yıllardır verdiği emeğin bir anda yitip gitmesinden ötürü hüzünlü olduğunu aktaran Öksüz, yaşadığı hüznü şiir dizelerine sığdırdı. “İnsanın 60 yıl yaptığı bir şeyi bir anda bırakması ne acıymış, güya vefat gibi” diyerek, kısa bir şiirle kederi lisana getiren Öksüz, şiirinde şu tabirlere yer verdi: “Geri dönmek istiyorum, tekrar yapmak istiyorum bu işleri. Seralar kurayım tohum ekeyim, vakit beni geri döndür bir daha.”

“Ata tohumlarının seranın altında kalması beni daha çok üzüyor”

Seracılık üzerine çok sayıda denemeler yaptığını, cet tohumları üretmek için efor gösterdiğinin altını çizen Öksüz, “Gelinen noktada 60 yıllık çiftçilik hayatımız bitti üzere görünüyor. 3 seram kardan ötürü çöktü, karın altında kaldı. Daha değerlisi depo diye kullandığım seralarımın birinin içerisinde cet tohumlarım vardı. Onlar da karın altında kaldı, onlar beni seraların çökmesinden daha çok üzüyor. Göründüğü üzere ben herhalde daha çiftçilik yapamam, seralarım çöktü bunları yapmaya benim daha fırsatım da yok, imkanım da yok. Benim için herhalde bu iş burada biter” dedi.

“Bitmesini hiç istemezdim lakin 60 yıllık serüven bitti”

Seralarını tamir ettirmeye gücü yetmediğini vurgulayan Öksüz, “60 yıllık serüven bitti, bitmesini istemezdim. Grup biçmediğim hayat bana çok sıkıntı gelecek” dedi.

Seracılık işine gönülden bağlı olduğunu söyleyen Öksüz, eski tarım uygulamalarını teknik tarımla birleştirip, denemeler yaptığını, âlâ işlere imza attığını kaydetti. Fide, cet tohumu yetiştirdiğini kelamlarına ekleyen Öksüz, “Gördüğünüz üzere her şey bitti. Kar tüm seraları çökertti. Yapamam daha, tamir edemem edebilsem bu işi sürdürürdüm. Zira tamir edilecek bir durum da değil, demirlerin hepsi kırılmış, masrafı da çok” halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kopru korkuluklarina carpan otomobil hurdaya dondu 3 yarali pBytglXv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Köprü korkuluklarına çarpan otomobil hurdaya döndü: 3 yaralı

Düzce’de köprü korkuluklarına çarpan otomobilde bulunan 3 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Düzce’nin Konuralp bölgesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Konuralp Tabakhane Köprüsü üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak köprü korkuluklarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan 3 kişi yaralanırken, kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle köprü üzerinde kısa süreli trafik aksaması yaşanırken, aracın kaldırılmasıyla ulaşım normale döndü. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin