blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2024 11:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kar Altında Mantar Toplandılar

Rusya'dan gelen soğuk hava etkisi ile birlikte Karadeniz'in yüksek kesimlere mevsimin ilk karı düştü. 

Karabük'te 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi de sabaha karşı başlayan kar yağışı ile mevsimin ilk karı ile beyaz örtüyle kaplandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezlerinde yağmur yağışının etkili olduğu Karabük'te yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oluyor. 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi de mevsimin ilk kar yağışı ile beyaz örtüyle kaplandı. Yine aynı bölgede mantar toplamaya giden köylüler kar yağışı altında hem mantar topladı, hem de o kar yağışını kayda aldı.
Öte yandan Eflani İlçesi’nde gün boyu devam eden yağmur yağışı gece saatlerinde kara dönüştü. Eflani'nin özellikle Kastamonu sınırlarındaki köylerinde kar yağışı etkili oldu. İlçeye bağlı Alpagut Köyü’nde etkili olan kar yağışı sonrası ekili araziler ve doğa beyaz örtüyle kaplandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gece yarısı patlayan su borusu paniğe neden oldu

Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin