Reklam
Reklam
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
25 Nisan, 2025 16:28 tarihinde yayınlandı
0

Kaplumbağalar Yollarda Hayatta Kalma Savaşı Veriyor

Karabük’te yollarda görünmeye başlayan kaplumbağalar için tehlike çanları çalıyor. Özellikle kırsal bölgelerde ve orman yollarında, göç eden ya da güneşlenmek için yola çıkan kaplumbağalar, dikkatsiz sürücüler nedeniyle ezilme riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Hayatlarını yavaş ama kararlı bir şekilde sürdüren bu zararsız canlılar, araçların hızlı geçişi nedeniyle sıkça trafik kazalarının kurbanı oluyor.

DOĞAL DENGENİN SESSİZ BEKÇİLERİ

Kaplumbağalar ekosistem içinde önemli bir yere sahip. Özellikle tarla ve orman kenarlarında zararlı böceklerle beslenerek doğanın dengesini koruyan bu canlılar, nesli tehlike altındaki türler arasında yer alıyor. Her yıl binlerce kaplumbağa yalnızca dikkatsizlik sonucu yollarda hayatını kaybediyor.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Doğa ve hayvan severler, sürücülere çağrıda bulunarak, “Yolda kaplumbağa görürseniz onu uygun şekilde kenara alıp güvenliğini sağlayın. Onları fark edin, koruyun” mesajını veriyor. Unutulmamalı ki, bir kaplumbağanın hayatını kurtarmak, doğanın dengesini korumaya da katkı sağlamak demek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin