Reklam
Reklam
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
25 Nisan, 2025 16:28 tarihinde yayınlandı
0

Kaplumbağalar Yollarda Hayatta Kalma Savaşı Veriyor

Karabük’te yollarda görünmeye başlayan kaplumbağalar için tehlike çanları çalıyor. Özellikle kırsal bölgelerde ve orman yollarında, göç eden ya da güneşlenmek için yola çıkan kaplumbağalar, dikkatsiz sürücüler nedeniyle ezilme riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Hayatlarını yavaş ama kararlı bir şekilde sürdüren bu zararsız canlılar, araçların hızlı geçişi nedeniyle sıkça trafik kazalarının kurbanı oluyor.

DOĞAL DENGENİN SESSİZ BEKÇİLERİ

Kaplumbağalar ekosistem içinde önemli bir yere sahip. Özellikle tarla ve orman kenarlarında zararlı böceklerle beslenerek doğanın dengesini koruyan bu canlılar, nesli tehlike altındaki türler arasında yer alıyor. Her yıl binlerce kaplumbağa yalnızca dikkatsizlik sonucu yollarda hayatını kaybediyor.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Doğa ve hayvan severler, sürücülere çağrıda bulunarak, “Yolda kaplumbağa görürseniz onu uygun şekilde kenara alıp güvenliğini sağlayın. Onları fark edin, koruyun” mesajını veriyor. Unutulmamalı ki, bir kaplumbağanın hayatını kurtarmak, doğanın dengesini korumaya da katkı sağlamak demek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
berberler ve kuaforler gununde anlamli ziyaret J3ulybKs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Berberler ve Kuaförler Günü’nde anlamlı ziyaret

Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafını ziyaret ederek günlerini kutladı.

Berber ve kuaförlük mesleğinin toplum yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Işık, esnafın talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı işler temennisinde bulundu. Ziyaretlerde meslektaşlarıyla bir araya gelen Işık, sektörün gelişimi ve esnafın karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gün kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Işık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç’ı makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde berber ve kuaför esnafının kent ekonomisine ve sosyal yaşama sunduğu katkılar ele alınırken, meslek grubunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Erol Işık, berberlik ve kuaförlük mesleğinin büyük emek ve özveri gerektirdiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan tüm berber ve kuaför esnafımızın 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü’nü kutluyorum. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin