Reklam
Reklam
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
25 Nisan, 2025 16:28 tarihinde yayınlandı
0

Kaplumbağalar Yollarda Hayatta Kalma Savaşı Veriyor

Karabük’te yollarda görünmeye başlayan kaplumbağalar için tehlike çanları çalıyor. Özellikle kırsal bölgelerde ve orman yollarında, göç eden ya da güneşlenmek için yola çıkan kaplumbağalar, dikkatsiz sürücüler nedeniyle ezilme riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Hayatlarını yavaş ama kararlı bir şekilde sürdüren bu zararsız canlılar, araçların hızlı geçişi nedeniyle sıkça trafik kazalarının kurbanı oluyor.

DOĞAL DENGENİN SESSİZ BEKÇİLERİ

Kaplumbağalar ekosistem içinde önemli bir yere sahip. Özellikle tarla ve orman kenarlarında zararlı böceklerle beslenerek doğanın dengesini koruyan bu canlılar, nesli tehlike altındaki türler arasında yer alıyor. Her yıl binlerce kaplumbağa yalnızca dikkatsizlik sonucu yollarda hayatını kaybediyor.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Doğa ve hayvan severler, sürücülere çağrıda bulunarak, “Yolda kaplumbağa görürseniz onu uygun şekilde kenara alıp güvenliğini sağlayın. Onları fark edin, koruyun” mesajını veriyor. Unutulmamalı ki, bir kaplumbağanın hayatını kurtarmak, doğanın dengesini korumaya da katkı sağlamak demek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin