Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Siyasetleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından düzenlenen toplantılarda, sıhhat ve bağlantı alanlarına yönelik siyaset teklifleri ele alındı.
KAPGEM Sıhhat Siyasetleri Masası ile İrtibat ve Medya Siyasetleri Masası toplantılarına, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlık etti. Toplantılarda masa üyeleri tarafından hazırlanan raporlar değerlendirildi, teklifler paylaşıldı.
“Bilgi toplumsal yarara dönüşmeli”
Toplantıya ait açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin sırf akademik üretimle değil, topluma katkı sunan siyaset çalışmalarıyla da öne çıktığını belirtti.
Prof. Dr. Kırışık, “Üniversitemiz, sadece bilgi üretmekle kalmıyor; bu bilgiyi toplumun faydasına kullanmak için çalışıyor. KAPGEM çatısı altında hazırlanan raporlar, ilgili kurumlarla paylaşılmakta ve tahlil odaklı siyaset teklifleri geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.” dedi.
“Üniversiteler topluma istikamet vermeli”
Kırışık, bilimsel çalışmaların sırf akademik alanda kalmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bilimsel birikimi, siyaset süreçlerine yansıtarak toplumun karşı karşıya olduğu problemlere tahlil üretmeye kararlıyız.” tabirlerini kullandı.
Toplantılarda, masa üyeleri de kendi alanlarına ait görüş ve tekliflerini lisana getirdi. Ayrıyeten gelecekte yürütülecek projelere dair fikir alışverişinde bulunuldu.


KAPGEM toplantısında sağlık ve iletişim politikaları masaya yatırıldı
KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.
Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

