blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KAPGEM ile kamu politikaları araştırma ve geliştirme faaliyetleri devam ediyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM çalışma masalarının başkanlarıyla bir araya gelerek kamu politikaları ile ilgili projelerin mevcut durumu ve ileriye yönelik hedefleri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odası’nda, Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Koordinatörlüğü (KAPGEM) değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM Koordinatörü Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu ve KAPGEM bünyesindeki çalışma masalarının başkanları toplantıya katıldı.
Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmet Politikaları, Bilim Politikaları, Çevre Politikaları, Dış Politika, Eğitim Politikaları, Ekonomi Politikaları, Enerji Politikaları, Güvenlik Politikaları, Hukuk Politikaları, İletişim ve Medya Politikaları, Kamu Yönetimi, Kentleşme Politikaları, Kültür Politikaları, Sağlık Politikaları, Teknoloji Politikaları ve Yerel Yönetimler masalarının başkanları, kendi alanlarındaki mevcut çalışmaları değerlendirildi ve ileriye yönelik hedefleri paylaşıldı.
Toplantıda, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM’in stratejik önemine vurgu yaparak, “Kamu politikası çalışmaları ülkemizin gelişimi için zorunlu çalışmalardır. Her alanda ilk önce kamu politikasının oluşturulması gereklidir. Sonra bu politikaya göre hizmetler yürütülmelidir. Kamu politikası alanında yeni modellerin oluşturulması, kamu politikası alanını zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Devletimize, Milletimize destek olmak amacıyla KAPGEM’i kurduk. Kamu politikaları çalışmaları yaparak ülkemizin gelişmesine destek olacağız. KAPGEM’i, farklı yerlerde de paylaşıyoruz. Türkiye’nin çok ihtiyaç duyduğu bir proje. Böyle bir merkez oluşturduk ki etkinliğimizi artıralım hem kendimize hem de Türkiye’ye faydamız olsun. Bu maksatla bir araya geldik ve masalarımızın ürettiklerine Türkiye’nin ihtiyacı var. Karabük Belediyemize projeler yaptık; kentsel tasarım, mimarlık projeleri yaptık. Belediye Başkanımızla da toplandık, projeleri oldukça beğendi. Projeler ile Karabük’ün kentsel tasarımı yapılacak. Güzel bir oluşum oluşturduk. Bu oluşumun önü açık. Sizin yapacağınız çalışmalarla, bizim bunlara ilişkin yapacağımız duyurularla oldukça etkili bir noktaya gelebiliriz.” ifadelerini kullandı.
Karabük Üniversitesi, KAPGEM aracılığıyla kamu politikalarıyla ilgili projelerde uygulamalı yaklaşımlar geliştirerek bilimsel çözümler sunmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin