Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2022 15:05 tarihinde yayınlandı
0

Kanyonda Köpek Kurtarma Operasyonu

Itfaiyeden Kanyonda Kopek Kurtarma Operasyonu1Karabük’te düştüğü kanyonda 2 gündür mahsur kalan köpek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Karabük’ün Yüzüncü Yıl Mahallesinde Karabük ile Safranbolu arasında yer alan kanyona düşen bir köpek 2 gün boyunca mahsur kaldı. Kanyon bölgesinden sürekli havlama sesi duyan vatandaşlar durumu Karabük Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kanyonda düşerek mahsur kaldığını belirlediği köpeği kurtarmak için çalışma yaptı. Halatlar yardımı ile kanyona inen itfaiye müdürü Koray Korkut branda sepete sardığı köpeği mahsur kaldığı yerden çıkardı.
Köpeğin kendisini kurtarmaya gelen itfaiye müdürüne sarılıp yüzünü yalayarak teşekkür etmesi kameralara yansırken, özgürlüğüne kavuşan köpek daha sonra gözden kayboldu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kadin ureticilere 7 bin salep fidesi destegi UwQPKEaL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kadın üreticilere 7 bin salep fidesi desteği

Bölgesel kalkınma, kadın istihdamı ve sürdürülebilir tarım hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen “Anadolu’nun Mirası Gelenekten Geleceğe Salep”

Projesi kapsamında kadın üreticilere yönelik destek çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında yürütülen eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle çevresel ve sosyoekonomik sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi amaçlanırken, ekim döneminde toprakla buluşturulmak üzere belirlenen 25 kadın üreticiye toplam 7 bin adet salep fidesi dağıtılacağı bildirildi.

Kadınların tarımsal üretim süreçlerinde daha aktif rol almasını hedefleyen proje ile kadın emeğinin ekonomik değere dönüştürülmesi desteklenirken, bölge çiftçileri için yüksek katma değer sağlayan alternatif bir üretim modeli oluşturulması hedefleniyor.

Yetkililer, salep üretiminin bölgede yeni bir gelir kaynağı oluşturmasının yanı sıra kırsal kalkınmaya da önemli katkılar sunacağını belirterek, projenin uzun vadede örnek bir tarımsal kalkınma modeli haline gelmesinin amaçlandığını ifade ettiler.

Öte yandan, Haziran ayında gerçekleştirilecek hasat organizasyonu ile birlikte üreticilere yönelik planlanan kapsamlı teknik eğitim süreçlerinin de tamamlanacağı kaydedildi. Eğitimlerle kadın üreticilerin yalnızca fide desteği almakla kalmayacağı, üretimden hasada kadar tüm süreçlerde bilgi ve deneyim kazanarak daha güçlü bir üretim altyapısına sahip olacağı belirtildi. Geleneksel Anadolu değerlerinden biri olan salebi modern üretim teknikleriyle buluşturan proje sayesinde hem kırsal ekonominin güçlendirilmesi hem de kadın girişimciliğinin desteklenmesi hedefleniyor.

Eğitimde Ziraat Mühendisi Melek Acat da yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin