Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 14:38 tarihinde yayınlandı
0

Kanyon Köprü ve 100. Yıl Yaşam Kompleksi İnşaatı Sürüyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçildiği günden bugüne yaptığı projelerle Karabük’ü yaşanılabilir ve modern bir kent haline getirmek için projelerini bir bir hayata geçiriyor.

KANYON KÖPRÜDE YAYA VE ARAÇ GEÇİŞİ OLACAK

Bu yıl bitmesi hedeflenen Kanyon Köprü 329 metre uzunluğunda, 56 metre yüksekliğinde ve 12 metre eninde olacak. Kanyon Köprü, Karabük ile Safranbolu’nun iki yakasını bir araya getirecek. Yapılacak köprü, araç ve yaya ulaşımını sağladığı gibi kentimizin yeni sembollerinden birisi olacak. Köprü bitiminin ardından başlayacak olan Kanyonpark projesinde, her yaş grubunun yararlanacağı, gençlerin her türlü sporunu yapabilecekleri alanlar olacak. Projede 310 bin metrekare peyzaj alanı, 17 bin metrekare spor tesisleri, 2 km bisiklet yolu, bin 870 su kanalı bulunuyor. Ayrıca Afet Evleri bölgesine dev dönme dolap ve lunapark, yapay tırmanma duvarı, renk ve koku terasları, adrenalin parkı, çocuk köyü, kaykay pistleri, çeşitli eğlence merkezleri ve su sporlarının yapabileceği daha birçok tesis ve alan bulunacak.

  1. YIL YAŞAM KOMPLEKSİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN UĞRAK YERİ OLACAK 100. Yıl Yaşam Kompleksi iki bölümden oluşuyor. Modern bir alışveriş merkezi tarzında hazırlanan projenin içerisinde birçok ünite barındırılıyor. Mağazaları, sosyal tesisleri, ibadethanesi, yürüyen merdivenleri ve kapalı pazar yeri ile son derece modern bir tesis olacak. Ayrıca proje içerisinde Karabük Belediyesi’ne ait 800 metrekare çok amaçlı bir kullanım alanı var. Yaşam Kompleksi en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin