Reklam
Reklam

Kanyon Köprü ve 100. Yıl Yaşam Kompleksi İnşaatı Sürüyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 14:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçildiği günden bugüne yaptığı projelerle Karabük’ü yaşanılabilir ve modern bir kent haline getirmek için projelerini bir bir hayata geçiriyor.

KANYON KÖPRÜDE YAYA VE ARAÇ GEÇİŞİ OLACAK

Bu yıl bitmesi hedeflenen Kanyon Köprü 329 metre uzunluğunda, 56 metre yüksekliğinde ve 12 metre eninde olacak. Kanyon Köprü, Karabük ile Safranbolu’nun iki yakasını bir araya getirecek. Yapılacak köprü, araç ve yaya ulaşımını sağladığı gibi kentimizin yeni sembollerinden birisi olacak. Köprü bitiminin ardından başlayacak olan Kanyonpark projesinde, her yaş grubunun yararlanacağı, gençlerin her türlü sporunu yapabilecekleri alanlar olacak. Projede 310 bin metrekare peyzaj alanı, 17 bin metrekare spor tesisleri, 2 km bisiklet yolu, bin 870 su kanalı bulunuyor. Ayrıca Afet Evleri bölgesine dev dönme dolap ve lunapark, yapay tırmanma duvarı, renk ve koku terasları, adrenalin parkı, çocuk köyü, kaykay pistleri, çeşitli eğlence merkezleri ve su sporlarının yapabileceği daha birçok tesis ve alan bulunacak.

  1. YIL YAŞAM KOMPLEKSİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN UĞRAK YERİ OLACAK 100. Yıl Yaşam Kompleksi iki bölümden oluşuyor. Modern bir alışveriş merkezi tarzında hazırlanan projenin içerisinde birçok ünite barındırılıyor. Mağazaları, sosyal tesisleri, ibadethanesi, yürüyen merdivenleri ve kapalı pazar yeri ile son derece modern bir tesis olacak. Ayrıca proje içerisinde Karabük Belediyesi’ne ait 800 metrekare çok amaçlı bir kullanım alanı var. Yaşam Kompleksi en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin