Karabük’te kanser hastası kız çocuğu için gerekli olan ameliyat parası 3 saat içerisinde toplandı.
Edinilen bilgiye göre lenf kanseri ve mikrosefali hastalığı bulunan 8 yaşındaki Sahra İrem Erişoğlu’ndan özel hastanede ameliyat olması için 12 bin TL istendi. Maddi olarak zor durumda olan aileye yardım için Yenice ilçesinde gençler tarafından sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı. Kısa sürede yayılan yardım kampanyasına vatandaşlar ilgi gösterdi. Ameliyat için gerekli olan 12 bin TL için yaklaşık 3 saat içerisinde 25 bin TL yardım toplanıldığı öğrenildi.
Kanser hastası kız için 3 saate 25 bin TL toplandı
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.


