Karabük’te kanser hastası kız çocuğu için gerekli olan ameliyat parası 3 saat içerisinde toplandı.
Edinilen bilgiye göre lenf kanseri ve mikrosefali hastalığı bulunan 8 yaşındaki Sahra İrem Erişoğlu’ndan özel hastanede ameliyat olması için 12 bin TL istendi. Maddi olarak zor durumda olan aileye yardım için Yenice ilçesinde gençler tarafından sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı. Kısa sürede yayılan yardım kampanyasına vatandaşlar ilgi gösterdi. Ameliyat için gerekli olan 12 bin TL için yaklaşık 3 saat içerisinde 25 bin TL yardım toplanıldığı öğrenildi.


Kanser hastası kız için 3 saate 25 bin TL toplandı
Karabük’te Mahalle temizliği etkinliği düzenlenecek
Karabük’te çevre bilincini artırmak ve mahallelerin daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla Dünya Çevre Günü kapsamında temizlik etkinliği düzenlenecek.
“Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 5 Haziran Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Vatandaşların yoğun katılımının beklendiği organizasyonda gönüllüler, mahalle genelinde çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturacak.
Etkinliğin buluşma noktası ise 5000 Evler Mahallesi’nde bulunan Has Bahçe Sosyal Tesisleri olarak belirlendi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikte çocuklar, gençler ve yetişkinler birlikte çevre temizliği yaparak hem yaşadıkları mahalleye katkı sunacak hem de çevre duyarlılığı konusunda örnek bir davranış sergileyecek.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, temiz bir çevrenin sadece belediyenin değil, tüm şehrin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dünya Çevre Günü, bizlere emanet olan doğayı ve yaşam alanlarımızı korumamız gerektiğini hatırlatan çok müstesna bir gün. Biz de Karabük Belediyesi olarak bu anlamlı günü sadece teoride bırakmıyor, sahaya inerek eyleme dönüştürüyoruz. ‘Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz!’ diyerek tüm hemşehrilerimizi, yediden yetmişe bu temizlik hareketinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Amacımız, evimiz olarak gördüğümüz Karabük’ümüzü yarınlara çok daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şekilde miras bırakmaktır”

