Reklam
Reklam
66e2debcaed02 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2024 15:29 tarihinde yayınlandı
0

Kanlıca Mantarı 250 Liradan Tezgahtaki Yerini Aldı

Bilimsel adı ‘Lactarius salmonicolor’ olan kanlıca mantarı Karabük’te kilosu 250 TL’den pazardaki yerini aldı.

Soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen ve lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi olan kanlıca mantarı Eflani ilçesindeki pazar alanında yerini aldı. Toplanmasının zahmetli olması nedeniyle kilosu 250 TL’ye satılan mantar halk arasında çıntar, çam meltisi, melki mantarı, kızıliçi mantarı veya tillice mantarı diye de biliniyor.
Avrupa’da özellikle İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’de bol bulunan ve sevilerek tüketilen kanlıca mantarı yüksek miktarda amino asit içerirken, protein açısından önemli bir besin kaynağı olarak yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk universitesinde engelsiz universite calismalari ele alindi Uj43s6lF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesinde engelsiz üniversite çalışmaları ele alındı

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen toplantıda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite Ödülleri başvuru süreçleri ve erişilebilirlik çalışmaları ele alındı.

Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda, engelsiz kampüs uygulamalarının yaygınlaştırılması ve erişilebilirlik standartlarının geliştirilmesi değerlendirildi.

KBÜ’de gerçekleştirilen toplantıda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından engelli bireylerin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını desteklemek amacıyla verilen “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, toplantının erişilebilirlik çalışmalarının geliştirilmesi ve bu alandaki farkındalığın artırılması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsa Özkan ise merkezin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özkan, eğitimde erişilebilirlik (Yeşil Bayrak), mekânda erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik (Mavi Bayrak) ile Engelsiz Program Nişanı başlıklarında sürdürülen uygulamaları anlattı.

Dr. Ekrem Karakaya Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile engelli öğrenci danışmanları katıldı.

Programda ayrıca üniversite genelinde erişilebilirlik standartlarının yükseltilmesi, kapsayıcı uygulamaların yaygınlaştırılması ve engelsiz kampüs vizyonunun güçlendirilmesi hedefleri üzerinde duruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin