Kangal ve Çubuk Haddehanesi'nde Deneme Üretimi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Nisan, 2016 14:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Kangal ve Çubuk Haddehanesi’nde Deneme Üretimi

Türkiye’nin ilk ağır demir çelik sanayisi ve tek ray üreticisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş, yeni yatırımları olan Kangal ve Çubuk Haddehanesi’nde deneme üretiminin yapıldığını bildirdi.
Fabrikadan yapılan açıklamada, araç lastiklerinin içindeki çelik tellerin yarı mamulü olan filmaşin, kalın kangal, nervürlü inşaat çeliği ve kaliteli yuvarlak çubuk gibi ürünlerin elde edileceği kangal ve çubuk haddehanesinde dün deneme üretimine geçildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye’nin tek ray üreticisi olan KARDEMİR olarak bir taraftan ürün kapasitelerini artırırken diğer yandan da Türkiye’de üretilmeyen ürünleri de üretmek vizyonu ile gerçekleştirdiği katma değerli ürünlere yönelik yatırımlarından olan 700 bin ton/yıl kapasiteli Çubuk ve Kangal Haddehanesinde ilk deneme üretimini 22 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleştirdi. İlk deneme üretiminin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın kutlandığı bu günlere denk gelmiş olması da ayrı bir mutluluk oldu. Kangal Haddehanemizin KARDEMİR’e, Karabük’e, vatanımıza, milletimize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile bu tesisin kurulması için karar verenlere, tesisin yapımında ve devreye alınmasında emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte samanlik ve odunluk yanginda kule dondu RzNSUh5b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te samanlık ve odunluk yangında küle döndü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde samanlık ve odunlukta çıkan yangın hasara yol açtı.

Yangın, Kapucu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem K.’ye ait samanlık ve odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, samanlık ve odunluğu tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında samanlık ve odunluk kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin