Reklam
Reklam

Kangal cinsi köpeğin sırtından 4 kilogram tümör çıkartıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Ekim, 2021 08:35 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakımevinde kangal cinsi köpeğin sırtında bulunan 40 santimetrelik uzunlukta ve 4 kilogram ağırlığındaki tümör ameliyatla alındı.
Karabük Belediyesi tarafından 3 dönüm alan üzerine inşa edilen Batı Karadeniz’in en donanımlı ve en büyük hayvan barınağı ve bakımevinde ilk ameliyat gerçekleştirildi. Bir vatandaş, kangal cinsi köpeğinin sırtında 40 santimetre uzunluğundaki tümör için Hayvan Barınağı ve Bakımevine başvurdu. Kontrolleri tamamlanan köpek Veteriner Hekim Selim Korkmaz ve Operatör Asistanı Tekniker Malik Gökkaya tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 2.5 saat süren ameliyat sonucunda 4 kilogram ağırlığındaki tümör başarılı bir şekilde alındı.
Veteriner Hekimi Selim Korkmaz konula ilgili yaptığı açıklamada, “Bir hemşehrimiz köpeğinin sırtındaki kitlenin alınması için bize başvurdu ve bizde kendisine yardımcı olduk. Belediye Başkanımız Rafet Vergili’nin talimatlarıyla son derece modern bir bakımevi ve ameliyathane kurduk. Burada, yalnızca sahipsiz misafirlerimize değil, vatandaşlarımızın hayvanlarına da hizmet veriyoruz, ilk ameliyatımız son derece başarılı geçti. Daha modern şartlarda şehrimize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin