Karabük ve Bartın bölgesine hizmet verecek olan “Kan Bağış Aracı” hizmet vermeye başladı.
Karabük Kan Bağış Merkezi Müdürü Serkan Kahveci, “Karabük’ümüzün ve bölgemizin ihtiyacı olan kapalı bir kan alma aracını bugün itibari ile hizmetine sunmuş bulunuyoruz” dedi.
Kan bağış aracının Karabük Kan Bağış Merkezi’ne kayıtlı olduğunu belirten Kahveci, sözlerine şöyle devam etti; “ Hem Karabük hem de Bartın bölgemizde hizmet verecek olan Karabük Kan Bağış Merkezi’ne kayıtlı aracımız hizmete girmiş durumdadır. Daha önce bilindiği üzere küçük ve yarı açık bir aracımız vardı. Yalnız iki kişiye hitap eden bu aracımızda bağışçılarımız hava şartlarından da etkileniyordu. Bu aracımızda ise her türlü konforumuz mevcut olup daha rahat hizmet vermeye başladık. Tabi bu bizim elimizi güçlendirdi, böylelikle bağışçılarımızın sayısı da artacak. Kar, kış, yağmur, çamur demeden her yerde Kızılay’ın kan aracını görebileceksiniz. Karabük’ümüz böyle bir hizmeti hak ediyordu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Ramazan ayı içerisinde de tüm Karabüklü hemşerilerimizi kan bağışı kampanyasına davet ediyorum.”
Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun’da hizmete giren kan bağış aracı ile günde 50 ünite kan alabilme imkanına kavuşulduğu belirterek; “ Karabük’te 3 kişinin aynı anda kan verebileceği bir kan aracı hizmete girdi. Ben bu konuda emeği geçen Kan Bağış Merkezi Müdürü Serkan Kahveci’ye teşekkür ederim. Kan aracımız gelmeden önce küçük araç ile günde 20-30 ünite kan alınabiliyordu; ama şuanda kan aracımızın gelmesi ile birlikte günde 50 ünite kan alabilme imkânına kavuşmuş olduk” diye konuştu.


Kan Bağış Aracı hizmete başladı
Samsun’da kereste yüklü kamyonet dere yatağına devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Samsun’un Terme ilçesinde kereste yüklü kamyonetin yaklaşık 200 metrelik uçurumdan dere yatağına yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Yüksek Yayla Mahallesi Yumru Taş mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aykut K. (33) yönetimindeki 55 K 3209 plakalı kereste yüklü kamyonet, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak fındık bahçesine girdi. Yaklaşık 200 metrelik uçurumdan yuvarlanan kamyonet, dere yatağında durdu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde araçta bulunan Murat Bayraktar’ın (46) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan sürücü Aykut K. ile araçta bulunan Ali Ş. (59), sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Murat Bayraktar’ın cenazesi Terme Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


