Reklam
Reklam
kamyonetin carpip savurdugu arac 2 saglik calisani yayanin uzerine devrildi kaza ani kamerada jQv4HwTJ jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Kamyonetin çarpıp savurduğu araç 2 sağlık çalışanı yayanın üzerine devrildi: Kaza anı kamerada

Samsun’da kamyonetin çarptığı hafif ticari araç savrularak yaya 2 hemşirenin üzerine devrildi. Hemşireler ölümden dönerken, kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, Samsun’un Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi Suoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Mocuk yönetimindeki nakliyat firmasına ait 55 AAY 703 plakalı kamyonet, Ömer Tanrıkulu’nun kullandığı 55 AOE 599 plakalı hafif ticari araca yandan çarptı. Kazada savrulan hafif ticari araç yaya olarak yürüyen hemşireler Seydi Mertcan Barçin (28) ve Ömer Faruk Akkan’a (30) çarptı. Kazada sağlık çalışanları ile hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi ve özel bir hastaneye kaldırıldı.

Kazada yaralanan 2 yayanın Çarşamba Devlet Hastanesinde hemşire olarak görev yaptığı ve nöbet çıkışı evlerine giderken kaza geçirdikleri öğrenildi. Yaralılardan hemşire Seydi Mertcan Barçin’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülendi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dfa7bb7e 575e 41ee a28b 21708517511f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Mayıs, 2026 11:06 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR Piyasa Temsilcileriyle Buluştu

KARDEMİR, yatırımcı ilişkilerinde şeffaflık ve kurumsal yönetişim anlayışı doğrultusunda piyasa temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı, şirketin üretim gücü ve stratejik konumunu anlatan tanıtım filminin gösterimiyle başlarken, açılış konuşmasını Genel Müdür Niyazi Aşkın Peker yaptı.

Yatırımcı sunumunda küresel ve ulusal çelik sektöründeki gelişmelerin yanı sıra şirketin 2026 yılı ilk çeyrek finansal ve operasyonel sonuçları paylaşıldı. Sunumda ayrıca yatırım harcamaları, çevre yatırımları, karbon ayak izi yönetimi ve Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesine uyum süreci hakkında bilgi verildi.

KARDEMİR’in 2026 yılı ilk çeyreğinde üretim sürekliliğini ve finansal disiplinini koruduğu belirtildi. Şirketin FAVÖK marjı yüzde 13,06 seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK tutarı 2 milyar 21 milyon TL oldu. Aynı dönemde ton başına FAVÖK ise 81 dolar olarak kaydedildi. Şirket, ilk çeyreği 24 milyon 521 bin TL net dönem karıyla tamamladı.

Operasyonel sonuçlara göre sıvı çelik üretimi 652 bin 648 ton, esas ürün üretimi 641 bin 110 ton, net esas ürün satışı ise 561 bin 682 ton seviyesinde gerçekleşti. Şirket yönetimi, bu verilerin değişken piyasa koşullarına rağmen üretim kapasitesinin korunduğunu ve maliyet yönetiminde disiplinin sürdürüldüğünü gösterdiğini ifade etti.

Toplantıda yatırım programına ilişkin detaylar da yatırımcılarla paylaşıldı. KARDEMİR’in 2026 yılı ilk çeyrek yatırım harcamalarının 15 milyon 570 bin dolar olduğu açıklandı. Devam eden projeler arasında çevre yatırımları, Ar-Ge projeleri, Yeni PCI Tesisi, KocksBlock, Yeni Kömür Harman Silo Yapımı, hammadde stok sahaları ve vagon tahliye sistemlerinin iyileştirilmesi, Benzol Kuleleri Modernizasyonu ile Kok Gazı Yeni Gazholder Yapımı yer aldı.

Şirket yönetimi, yılın geri kalanında satış performansını artırmaya, kar marjlarını iyileştirmeye ve rekabet gücünü destekleyecek yatırımları sürdürmeye odaklanacaklarını bildirdi.

Toplantının önemli gündem başlıklarından biri de çevresel sürdürülebilirlik oldu. Bu kapsamda GES yatırımlarına hız verildiği belirtilirken, özellikle Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesi başta olmak üzere uluslararası çevre düzenlemelerine uyum sürecinin şirketin gelecekteki rekabet gücü açısından kritik önemde olduğu vurgulandı.

KARDEMİR yetkilileri, analist ve yatırımcılarla kurulan düzenli ve şeffaf iletişimin sürdürüleceğini belirterek, güçlü üretim altyapısı, finansal disiplin ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda paydaşlara uzun vadeli değer üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin