Kamu Spor Oyunları Teknik Toplantısı Düzenlendi - Karabük Haber Postası
66d82f358d53f jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Eylül, 2024 14:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Kamu Spor Oyunları Teknik Toplantısı Düzenlendi

Kamu Kurum ve Kuruluşları personellerinin sağlıklı yaşamlarını teşvik etmek, iş verimliliğini artırmak, kurumlar arası sosyal ilişkileri güçlendirmek ve spor bilincini yaymak amacıyla Kurumlar Arası Masa Tenisi ve Voleybol Turnuvaları düzenlenecek. Turnuvalar ile ilgili toplantı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Spor Şube Müdürleri Lokman Mollaoğulları, Serdar Ali Osman Sevim, Masa Tenisi İl Temsilcisi Gülhan Büyüktopçu, Voleybol İl Temsilcisi Sezgin Sayın ve Kulüp İdarecileri katıldı. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede turnuvaların önemine değinerek, sporun tüm yaş gruplarına aktarılması için bu tür organizasyonların devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin