Karabük Postası tarafından
01 Şubat, 2023 14:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kamu Projelerine 13 Milyar 795 Milyon TL

2022 yılının 4. Dönem  İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Vali  Fuat Gürel  2022 yılı sonu itibariyle Karabük'teki  kamu yatırım projelerinin sayısının 215, bu yatırımların toplam proje bedelinin ise 13 Milyar 795  Milyon 713  TL olduğunu belirtti. Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Gürel, “Kamu kuruluşlarımızın yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Koordinasyon Kurulu Toplantılarını düzenlemekteyiz. Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi; 2022 yılının 4.döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmaktır. Bu kapsamda İlimizde, 2022 yılında;  Ulaştırma sektöründe 26, Eğitim sektöründe 61, Kültür-Turizm sektöründe 15, Tarım sektöründe 65, Enerji sektöründe 6, Sağlık sektöründe 7, Diğer Kamusal Hizmetleri Sektöründe 35 olmak üzere toplam 215 proje ve iş yürütülmüştür. Yürütülen 215 proje ve işin toplam proje bedeli 13 Milyar 795 Milyon 713 Bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda 1 Milyar 731 Milyon 331 Bin TL, dönem sonu itibariyle de 964 Milyon 612 Bin TL  harcama yapılmıştır. Projelerin 2022 yılı ödenekleri 1 Milyar 143 Milyon 727 Bin TL’dir. İl Koordinasyon Kurulumuzun 2022 yılı 4.Dönem Toplantısının ilimiz yatırımları için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Vali Fuat Gürel'in konuşmasının ardından Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleri söz alarak 2022 yılında başlanan ve yapımı devam eden projeler ile 2023 yılında planlanan yatırımlarla ilgili koordinasyon kurulu üyelerine bilgilendirme yaptılar. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin