Reklam
Reklam

Kamu personeline “NarkoHedef” eğitimi verildi

kamu personeline narkohedef egitimi verildi BYe8S2wZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde, kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan personele yönelik “NarkoHedef” konferansı düzenlendi.

Eğitim çerçevesinde narkotik madde kullanımı ve kullanıcıların nasıl tespit edileceği konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca şüpheli durumların tespiti, kullanıcıların sosyal, fiziksel ve ruhsal olarak nasıl etkilendiği ile narkotik maddelerin tanıtımı gibi konular ele alındı. Uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak ve kamu personelinin şüpheli durumlara karşı daha bilinçli hareket etmesini sağlamak için düzenlenen konferans sonunda eğitimlerin sıklıkla devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çeltik üretiminde ekim alanları genişliyor

Celtik uretiminde ekim alanlari genisliyor
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 13:33 tarihinde yayınlandı
0 0

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çeltik Ekimi Kanunu’nun 19. maddesinde yapılan değişiklikle çeltik üreticilerinin uzun süredir gündeminde olan mesafe kısıtlamalarında düzenlemeye gidildi. Yeni uygulamayla çeltik ekim alanlarının genişlemesinin önü açıldı.

Düzenleme kapsamında illerde uygulanan 1.000 metrelik ekim mesafesi sınırı 500 metreye indirildi. İlçelerde ise 500 metrelik güvenli mesafe uygulaması devam edecek.

Büyükşehir Yasası sonrasında köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde yaşanan üretim sorununa da çözüm getirildi. Daha önce mahalle statüsü nedeniyle 500 metreye çıkarılan ekim mesafesi, mevzuata eklenen “mahalle” ibaresiyle yeniden 50 metreye düşürüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre düzenleme, büyükşehirlerde mahalle statüsü nedeniyle üretim alanları daralan yaklaşık 7 bin 500 çeltik üreticisinin yaşadığı sorunu ortadan kaldırdı.

Öte yandan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı yaklaşık 20 bin çeltik üreticisinin de işlemlerinde kolaylık sağlandı. Yapılan değişiklikle birlikte çeltik ekim alanlarında artış beklenirken, üreticilerin daha geniş alanlarda üretim yapabilmesinin önü açıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin