Bolu’nun Mudurnu ilçesinde, kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan personele yönelik “NarkoHedef” konferansı düzenlendi.
Eğitim çerçevesinde narkotik madde kullanımı ve kullanıcıların nasıl tespit edileceği konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca şüpheli durumların tespiti, kullanıcıların sosyal, fiziksel ve ruhsal olarak nasıl etkilendiği ile narkotik maddelerin tanıtımı gibi konular ele alındı. Uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak ve kamu personelinin şüpheli durumlara karşı daha bilinçli hareket etmesini sağlamak için düzenlenen konferans sonunda eğitimlerin sıklıkla devam edeceği öğrenildi.


0
Kamu personeline “NarkoHedef” eğitimi verildi
0
Kızıl Şahin tedavisinin ardından doğaya salındı
Safranbolu ilçesinde bitkin halde bulunan kızıl şahin, tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden doğaya bırakıldı.
Edinilen bilgilere göre, Yazıköy köyünde hareket edemeyen bir kızıl şahin bulan vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, bitkin haldeki şahini teslim alarak veteriner kliniğine götürdü.
Burada gerekli tedavi ve bakım sürecinden geçirilen kızıl şahin, sağlığına kavuşmasının ardından doğal yaşam alanına salındı.
Müdürlük görevlileri, yaban hayvanlarının bu tür durumlarda vatandaşlar tarafından bilinçli şekilde ilgili kurumlara bildirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

